Finse producent van G-Voima, Kajaani Theater), Pirjo Nuottimäki (initiatiefneemster Cajanus gaat naar Finland) en Michel Poels (Cajanus, producent Zangstudio Haarlem). Hier staan ze op het terrein van het Eino Leino Huis, een museum over de dichter Eino Leino. Op het terrein waar we staan wordt een houten podium gebouwd in de vorm van een amfitheater. Op dit moment wordt daar de orkestbak uitgegraven.
Finse producent van G-Voima, Kajaani Theater), Pirjo Nuottimäki (initiatiefneemster Cajanus gaat naar Finland) en Michel Poels (Cajanus, producent Zangstudio Haarlem). Hier staan ze op het terrein van het Eino Leino Huis, een museum over de dichter Eino Leino. Op het terrein waar we staan wordt een houten podium gebouwd in de vorm van een amfitheater. Op dit moment wordt daar de orkestbak uitgegraven. ((Foto: Veikko Leinonen))
Uit tip

Cajanus gaat naar Finland, nog 2 keer te zien in Haarlem

HAARLEM - De Opera Cajanus, die Zangstudio Haarlem succesvol opvoerde in de Grote of St.-Bavokerk wordt in het buitenland opgevoerd. Op 24 juli schittert de opera in Finland (Kajaani).

De tweeënhalve meter lange Finse reus Daniël Cajanus (1704-1749), door de Haarlemmers "Kajaan"genoemd, gaat terug naar Finland. Cajanus verdiende zijn brood door zichzelf tentoon te stellen. Via Polen, Duitsland, Engeland en Frankrijk reisde hij naar Nederland om uiteindelijk in een menagerie in Amsterdam tentoongesteld te worden. De laatste vier jaar van zijn leven bracht hij door in het Proveniershuis in Haarlem. Hij ligt begraven in de Oude Baaf.

Delen van Hetty Heytings libretto zijn naar het Fins vertaald. Het Projectkoor van Zangstudio Haarlem, bestaande uit zo'n 40 amateurzangers, wordt ter plekke aangevuld met 25 Finse zangers, dansers van Kajaani Dance en een speciaal samengesteld kinderkoor uit de omgeving.

Aan de oever van de Oulujärvi, op steenworp afstand van de geboorteplek van Cajanus, wordt een speciaal houten podium gebouwd voor deze openluchtvoorstelling. Het publiek kijkt uit over het meer. Alle zes de voorstellingen zijn reeds uitverkocht (1800 bezoekers).

Neem afscheid

Het Haarlemse publiek kan nog één keer afscheid nemen van Kajaan. Uitgevoerd worden delen uit deze spectaculaire opera:

Vrijdag 12 juli | Rosenstock-Huessy Huis - Hagestraat 10 -Haarlem| aanvang: 20:00 uur. toegang gratis| reserveren (aanbevolen) via: post@zangstudiohaarlem.nl
Zaterdag 13 juli | Plaza Winkelcentrum – Rivieraplein 7 – Haarlem Schalkwijk | aanvang 15:00 uur, toegang gratis.

Meer berichten
 

Fotoseries