Column

Stem in de Stad; Hoop geef je door er te zijn

(Foto: Stem in de Stad)

Er zijn voor mensen in nood, dat geven we bij Stem in de Stad met vrijwilligers en teamleden vorm. Momenteel ben ik waarnemend directeur en hierdoor is mijn focus van activiteiten veranderd. Andere taken en andere verantwoordelijkheden. Mijn voornemen om me niet te verliezen in alleen maar organiseren en het contact met onze gasten te verliezen, kan ik redelijk vorm geven. Ons benefietdiner van 13 juni jl. was een groot succes. Veel ontmoetingen en gesprekken aan alle tafels tussen mensen met en zonder verblijfspapieren. Verhalen die indruk maken en ontroeren geven een sfeer van samen sta je sterker. Niet alleen maar omdat je zaken regelt met hoop op een goede afloop, maar juist omdat je de ander ziet en samen tijd doorbrengt.

Samen optrekken geeft een band die lang mee kan gaan. Onlangs kregen wij het mooie nieuws dat een gast van Stem in de Stad eindelijk voor zijn hele gezin een verblijfsvergunning heeft gekregen. Jaren terug was hij in beeld bij ons en daarna ging hij met zijn inmiddels aangekomen gezin naar een AZC. Het kinderpardon heeft hen en ons blij gemaakt.

Zo enkele gebeurtenissen in mijn leven die raken aan wat de Mysticus Thomas Merton (1915-1968) zo mooi omschrijft: "Als je wilt weten wie ik ben, vraag me dan niet waar ik leef, maar vraag me waarom ik leef in detail, en vraag me wat ik denk dat me ervan weerhoudt om voluit te leven voor datgene waarvoor ik leef."

Petra de Vries, directeur

Meer berichten
 

Fotoseries