Live stream in Nieuw Delftweide groot succes

Nieuws
Kijken, luisteren en genieten van een live stream concert in eigen huis (Foto: Rowin van Diest)
Kijken, luisteren en genieten van een live stream concert in eigen huis (Foto: Rowin van Diest) rodi.nl

HAARLEM - Helder geluid, mooi beeld, een portier voor de deur en lekkere chocolaatjes. De Philharmonie bezorgde bewoners van Nieuw Delftweide een ware theaterbeleving. Via een live stream verzorgde de concertzaal een concert ‘Van Romantiek tot jazzy klassiek’ door Storioni Trio & Julien Hervé. De bewoners genoten zichtbaar, stelt Yvonne van Popta van de Philharmonie na afloop vast.
Het was nog een hele klus om iedereen naar de grote zaal te krijgen. Met rollators, looprekken en zelfs in bed bezochten de bewoners het concert. Voor de Philharmonie was het even spannend of de verbinding goed zou gaan, maar er was geen vuiltje aan de lucht. "Dit is een voorproefje voor wat we meerdere zorgcentra willen aanbieden,'' vertelt Van Popta. Het live streamen van dit concert is een van de festiviteiten die vanwege het 100 jarige jubileumfeest door Stadsschouwburg & Philharmonie Haarlem worden georganiseerd. "Maar het is de bedoeling dat we dit in de toekomst vaker zullen doen. Zo zijn er al gesprekken met Reinalda Zorggroep en Stichting Sint Jacob. Het is fijn om te zien dat we voor ouderen dit kunnen bieden.''
Dankzij het perfecte beeld- en geluidskwaliteit lijkt het net alsof je zelf in de concertzaal zit. Het pianotrio Storioni Trio en klarinettist Julien Hervé werden zeer gewaardeerd.
Het eerstvolgende live stream concert zal het nieuwjaarsconcert zijn. op 1 januari verzorgt in de kleine zaal het Tentoon ensemble de muziek. "Het smaakt naar meer dus we willen in de toekomst dit zeker gaan voortzetten en uitbreiden."