Afvalinzameling in Haarlem tijdens de feestdagen

Nieuws
Het is voor kinderen altijd weer leuk om te zien wie er de meeste bomen heeft ingeleverd. (Foto: Paul Vreeker)
Het is voor kinderen altijd weer leuk om te zien wie er de meeste bomen heeft ingeleverd. (Foto: Paul Vreeker) rodi.nl

HAARLEM - Spaarnelanden heeft de afgelopen weken meerdere groene prullenbakken en grijze afvalbakken in Haarlem verplaatst om vuurwerkschade te voorkomen. Na 1 januari zijn de bakken weer teruggeplaatst. Ondergrondse papier- textiel- en plasticcontainers zijn ook weer open. In verband met veiligheid en het milieu worden inwoners van Haarlem gevraagd om vuurwerkafval na Oud en Nieuw zelf op te ruimen.

Kerstbomenactie 3 en 9 januari

Ook dit jaar organiseren Spaarnelanden en gemeente Haarlem weer een inleveractie voor kerstbomen. Op 3 en 9 januari 2019 - tussen 12.30 en 16.00 uur - kunnen kinderen tot en met 15 jaar op diverse locaties in Haarlem oude kerstbomen brengen. Het doel van deze actie is zoveel mogelijk te voorkomen dat afgedankte kerstbomen rondslingeren in de stad. Dat zorgt namelijk voor rommel, trekt ander zwerfvuil aan en is brandgevaarlijk. De ingezamelde bomen worden versnipperd en verwerkt tot compost.
40 cent en een lootje

Per ingeleverde boom krijgen de kinderen € 0,40 en een lootje waarmee ze kans maken op de hoofdprijs van € 500. Deze hoofdprijs is bestemd voor een activiteit met de hele klas, bijvoorbeeld een excursie, of voor een goed doel. Naast de hoofdprijs zijn er ook cadeaubonnen te winnen. De uitslag van de loting is terug te vinden op de website van Spaarnelanden. Er vindt dit jaar geen loting op de locaties plaats.
Kinderen vanaf 16 jaar en volwassenen kunnen ook oude kerstbomen inleveren. Zij doen echter niet mee aan de actie. Alle inzamellocaties zijn te vinden op: www.spaarnelanden.nl/kerstbomenactie.
Trekking winnende lot

De trekking van de winnende loten is op 15 januari 2019. De uitslagen zijn die dag vanaf 13.00 uur te vinden op www.spaarnelanden.nl. De winnaars moeten zich vóór 22 januari 2019 melden via communicatie@spaarnelanden.nl onder vermelding van naam, adres, telefoonnummer, naam van de school en groep.
Prijsuitreiking

Op woensdag 30 januari 2019 om 10.00 uur reikt Merijn Snoek, wethouder van Openbare Ruimte en Groen, in de Gravenzaal in het stadhuis van Haarlem de prijs uit aan de winnende klas.
Meer informatie over de inleverlocaties is te vinden op spaarnelanden.nl/kerstbomenactie.