(Foto: Aangeleverd)
Bedrijf in Beeld

Leerkrachten lopen voor vluchtelingen

  Bedrijf in Beeld

HAARLEM - Haarlem is in de nacht van 15 op 16 juni voor het eerst het decor van de Nacht van de Vluchteling. Het is voor het derde jaar dat de nachtelijke looptocht van 40 kilometer in de Amsterdam van start gaat, maar voor het eerst dat er wordt gefinisht in Haarlem. Samen lopen we om geld op te halen voor noodhulp voor vluchtelingen wereldwijd.

Vele honderden deelnemers vertrekken klokslag middernacht vanaf de Westergasfabriek om de volgende ochtend te finishen bij het Haarlemse Stadsstrand de Oerkap. Zo ook een team leerkrachten van de Internationale Taalklas, een school voor nieuwkomers in Haarlem en omgeving. "Dagelijks werken wij met kinderen van over de hele wereld. Sommigen van hen zijn vluchteling. Deze kinderen hebben het geluk dat ze hier nu onderdak, onderwijs en genoeg te eten hebben. Dit geldt helaas niet voor de kinderen die nog in een vluchtelingenkamp zitten onder mindere omstandigheden. Voor hen lopen wij de Nacht van de Vluchteling."

Prachtige wandelrouteNa de start gaat de route richting het Amsterdamse Bos en langs de ringvaart rondom de Haarlemmermeerpolder. Via de dorpjes Zwanenburg en Halfweg passeer de lopers de polders en het groene gebied van Haarlemmerliede. Na aankomst in Haarlem gaat de route verder langs de Veerplas en de Binnen Spaarne en komt uiteindelijk bij de finish: Stadsstrand de Oerkap aan het Spaarne.

Vaste supporters Art Rooijakkers en Waldemar Torenstra hebben opnieuw hun medewerking toegezegd. Vorig jaar werd 1,7 miljoen euro opgehaald door 5200 deelnemers. Uit die opbrengst biedt Stichting Vluchteling hulp aan 100.000 vluchtelingen in onder andere Colombia, Myanmar en Ethiopië.

Voor meer informatie en aanmelden voor een van de routes tijdens de Nacht van de Vluchteling van zaterdag 15 op zondag 16 juni: www.nachtvandevluchteling.nl.

Meer berichten