Frans Stuy heeft er zin in.
Frans Stuy heeft er zin in. ((Foto: Willem Brand))
Bedrijf in Beeld

Kermiskoning Frans Stuy nieuwe uitbater Pannenkoeken Paradijs

  Bedrijf in Beeld

Door Willem Brand

HAARLEM - Het Pannenkoeken Paradijs in het Reinaldapark heeft een nieuwe eigenaar in Frans Stuy en dat zal Haarlem weten ook. Het paviljoen werd in de eerste week meteen rolstoelvriendelijk en zal een aantrekkelijke uitgaansgelegenheid voor het hele gezin worden. 'We gaan hier een wereldtent van maken'.

Amsterdammer Frans Stuy gaat niet over één nacht ijs. Hij is een pur sang evenementenman die van aanpakken weet en een neusje heeft voor wat het publiek wil. Op zijn achtste stond Frans Stuy op een kistje al poffertjes te bakken in de kraam van zijn vader. Op zijn eenentwintigste begon hij voor zichzelf en kreeg een oliebollenkraam bij het Centraal Station. Later ging hij kermissen doen en regelde een ijsbaan op het Leidse- en Rembrandtplein. Op de Wallen veroverde hij brug na brug met zijn oliebollenkraam en snoep- en patatwagens. Frans: 'Ik raakte op een terras in gesprek met wethouder Etty. Zij vond het niks dat de bruggen op de Wallen vol stonden met hangjunks. Laat mij er wat dingen neerzetten, zei ik.'

Kermissen

Zijn succes op de Wallen maakte het makkelijker om vergunningen te krijgen. Hij kreeg er de bijnaam de 'Johan Cruijff van de vergunningen' mee. Frans: 'Jarenlang waren er door problemen met de jeugd geen kermissen geweest. Ik ben toen met de Marokkaanse jeugd gaan praten. Die heb ik in dienst genomen. Veel van die jongens werken nu in de beveiliging.' Drie weken kreeg Frans van de Amsterdamse locoburgemeester Marjolein Moorman de Andreaspenning voor zijn inzet om jongeren te helpen die dreigen te ontsporen.

Paradijs

Met het paviljoen heeft Frans grootse plannen. 'We gaan er een wereldtent van maken. We geven de inrichting een nostalgisch tintje. Beneden zal de jeugd aan zijn trekken komen met een speelparadijs met flipperkasten, een voetbaltafel, een bioscoopje en Formule 1-games. Buiten komen er nieuwe speeltoestellen en een botsauto. De ouders hebben geen kind meer aan hun kinderen.'

Grand Opening

Op 11 mei is de Grand opening met als speciale gast Gaston Starreveld. Na het officiële gedeelte is er een besloten party met een line-up van mooie artiesten. Kaarten € 20 zijn exclusief verkrijgbaar in het Pannenkoeken Paradijs, wat met zalen voor 350 en 200 mensen ook een prima feestlocatie is.

Meer berichten