Verhelp opgebouwde stress bij praktijk Body Stress release Kennemerland

Partnerbijdrage
Kom langs en ervaar na enkele behandelingen al dat het werkt.
Kom langs en ervaar na enkele behandelingen al dat het werkt. (Foto: (foto: © Tycho Müller | Tycho's Eye Photography))

HAARLEM - "Mama wanneer gaan we weer naar de kriebel – mevrouw?"Dit vroeg Femke (5) onlangs aan haar moeder Jolanda (38). Beide zijn cliënt bij de praktijk Body Stress Release Kennemerland.

Partnerbijdrage dossier

"Body StressRelease? Ik had er nog nooit van gehoord," vertelt Jolanda. "Ik kampte al jaren met lage rugproblemen en hoofdpijn klachten. Dit werd alleen maar erger tijdens mijn zwangerschap. De bevalling was voor zowel mijn dochter Femke als mij erg zwaar. Mijn klachten werden na de bevalling alleen maar erger, ook bleef ik last houden van onrustig/stress gevoel. Femke was een heerlijke baby maar ze zat niet lekker in haar vel, ze huilde veel en sliep daardoor slecht. Een oorzaak is nooit gevonden."

Kriebeldokter

Jolanda:"Na een lange moeizame weg kwam ik op advies van mijn huisarts terecht bij BSR Kennemerland. De eerste 3 behandelingen voelde ik dat er van alles gebeurde. De pijn werd in eerste instantie erger, maar ik voelde de stress mijn lijf uitvloeien en er kwam rust. Laura heeft me het vertrouwen gegeven om door te gaan met de behandelingen en uiteindelijk gingen ook mijn lage rugproblemen en hoofdpijn weg. Mijn dochter Femke vond de behandelingen erg fijn en Laura wordt nu de kriebeldokter genoemd. Inmiddels slaapt mijn dochter als een roos en huppelt vrolijk de dag door."

Practitioner Laura vult aan: "Vandaag de dag zijn we allemaal druk, we willen veel en het lichaam moet daar maar in volgen. Jolanda is een voorbeeld van veel cliënten die ik zie in mijn praktijk. Ze zitten niet lekker in hun vel en hebben uiteenlopende klachten, waar de huisarts vaak niet zoveel mee kan. Soms zijn er onderzoeken geweest, zijn er foto's of is er een scan gemaakt, maar is er niet gevonden. Dan is de kans groot dat men al jarenlang spierspanning heeft opgebouwd."

Hoe ontstaat Body Stress?

Spierspanning, body stress ontstaat door overbelasting; fysiek, psychisch of chemisch. Vaak gebeurt dat geleidelijk. En dan ineens is de emmer vol. Heb je een veeleisende baan? Maak je een emotionele zware tijd door? Pas een operatie of ongeluk gehad? Het lichaam beschermt zicht door spierspanning vast te zetten. Door deze Body Stress herstel langzamer; je voelt je moe en stijf, na langere tijd kun je ook (pijn)klachten ervaren.

Hoe werkt een behandeling?

BSR is een behandeltechniek waarbij we kijken naar de gehele mens. De voorgeschiedenis is net zo belangrijk als de klachten. De release bestaat uit het geven van kleine, lichte pulsen met de vingers, op de juist plaats en de juiste richting. Het lichaam kan hierdoor de spanning weer laag voor laag loslaten. Jolanda vertelt: "Doordat ik al zolang klachten had was ik sceptisch over BSR, maar een BSR behandeling is bijzonder prettig, en helemaal niet hard of pijnlijk. Bovendien is Laura heel voorzichtig en luistert ze goed naar je."

Technieken

Sinds 2010 heeft Laura Sinnema een eigen praktijk aan Heussensstraat 2A in Haarlem. "Body Stress Release is er voor iedereen, voor jong en oud. Mijn jongste cliënt is nog geen 3 maanden en de oudste telt 92 jaar. Ik ben blij dat ik al zoveel mensen heb mogen helpen met deze techniek. Ze zitten weer lekker in hun vel, en gaan met plezier sporten, werken en spelen." Goed om te weten: Consulten in de praktijk BSR Kennerland worden vergoed door diverse zorgverzekeraars. Laura Sinnema is aangesloten bij de beroepsvereniging VBAG, RBCZ en BSRAN bij de BSRAN

(Body Stress BSR Kennemerland

Heussensstraat 2a,

2023 JR Haarlem

06-17407274

info@bsrkennemerland.nl

www.bsrkennemerland.nl

Laura van BSR Kennemerland.