Genieten van het weer en de Generaal Cronjéstraat

Partnerbijdrage
Heerlijk bijkomen op het terras in de Generaal Cronjéstraat
Heerlijk bijkomen op het terras in de Generaal Cronjéstraat (Foto: Rowin van Diest)

HAARLEM – De zon schijnt. Nederland wint het Eurovisie Songfestival en haalt de Formule 1 terug naar Zandvoort. Het leven is mooi en de toekomst ziet er stralend uit. De Generaal Cronjéstraat ligt er ook weer mooi bij voor al het winkelend publiek. De stoepen zijn geveegd en de planten staan verzorgd in de bakken. De etalages stralen elegantie uit en de winkeliers maken zich op voor een mooie zomer. Winkelen in de Cronjë is nog nooit zo leuk geweest

Bevrijdingspop 2019

Door Lenna van den Haak

De lang winkelstraat in Haarlem-Noord ligt er tevreden bij. De werkzaamheden zijn voorbij en de winkeliers zijn in de voorbereidingen voor de lange zomer die ons te wachten staat. De Cronjéstraat is met 150 winkels een van de langste winkelstraten van Nederland. Een dagje winkelen is zeker aan te raden. De diversiteit is ontzettend groot. Van een ambachtelijke bakker tot gerenommeerde beddenzaak. Van elektronica tot schoenen en kleding, alles is te vinden in de Cronjé. Grote winkelketens worden afgewisseld met kleinere boutiekjes of speciaalzaken. Dat maakt winkelen in deze winkelstraat zo leuk.

Generaties

Wat ook grote aantrekkingskracht heeft is het feit dat veel ondernemers zelfstandig, plaatselijk en lokaal zijn. Sommige winkels zijn al decennia in de straat gevestigd en vaak overgegaan van ouders op kinderen. Dat 'familie' gevoel is sterk en zeker te voelbaar in de Generaal Cronjé. Omdat de straat gevestigd is in een grote woonwijk komen er ook verschillende generaties winkelen. De sociale cohesie is groot en voelbaar. Gezinnen met kinderen komen graag een middagje shoppen en wandelen door de Cronjé. Wat de diversiteit nog groter maakt is het feit dat er ook diverse horecazaken te vinden zijn. Maak een rondje Cronjé en stop langs een van de gezellig aangeklede lunchrooms of broodjeszaken. Sommigen zijn zelfs voorzien van terras. Wat is heerlijker dan genieten op het terras met een latte of cappuccino.

Prettig bereikbaar

Cronjé is prettig bereikbaar door de aanwezigheid van de grootste parkeergarage van Haarlem. Maar ook de trein is een fijn vervoersmiddel, aangezien het NS-station van Haarlem op loopafstand van het winkelcentrum is. En terwijl de consument ook nu shopt en geniet, zijn de ondernemers en winkeliers druk bezig met het opzetten van aantrekkelijke acties, leuke aanbiedingen en gezellige evenementen. Vervelen in Cronjé gaat ook dit jaar dus niemand lukken.

Altijd bedrijvigheid in de Cronjé.
Afbeelding
Gezellig winkelen en genieten in de Cronjé.