Bedrijf in Beeld

Eerste editie 'Vergroot je Wereld' groot succes

  Bedrijf in Beeld

REGIO - Innovatieve gadgets en zorg voor verstandelijk beperkte mensen. Die twee zijn nauwer met elkaar verbonden dan je op het eerste gezicht denkt. De Hartekamp Groep organiseerde 3 oktober de eerste van twee kennismarkten voor cliënten. Op locatie Hartekamp in Heemstede mocht je allerlei innovatieve digitale middelen uitproberen. Deze middelen maken de belevingswereld van de cliënt vele malen groter. Vandaar de naam het evenement: Vergroot je wereld!. Dinsdag 29 oktober is de tweede markt.

Kennismarkt van De Hartekamp Groep

Op 'Vergroot je wereld!' zijn verschillende stands waar cliënten én begeleiders digitale middelen uitproberen. De CRDL (Cradle) bijvoorbeeld zet contact tussen mensen om in geluid. Dat maakt het voor iemand met een verstandelijke beperking makkelijker contact te maken. Er is een labyrintfiets waarmee cliënten de route die ze zelfstandig willen fietsen, kunnen oefenen. Met de Kinemoto stap je de virtuele wereld binnen en reageer je op wat er op het scherm gebeurt. Er zijn middelen om muziek te maken, een tovertafel en, voor wie even rust wil, een kattencafé met bijna levensechte dieren om te knuffelen. Dit kattencafé was tijdens de eerste editie zeer populair. Daarnaast kunnen de bezoekers nog veel meer spellen doen die leuk zijn voor de cliënten om te doen en tegelijk hun wereld vergroten.

De eerste editie was zeer geslaagd met meer dan zestig cliënten die de kennismarkt bezochten. Overal waren cliënten aan het proberen, testen en spelen. Op de foto is Catriona met behulp van een VR-bril aan het zwemmen met dolfijnen.

Werken in de zorg is dus veel meer dan mensen helpen met aankleden. We willen dat cliënten zich blijven ontwikkelen en blijven leren. Hoe klein die stapjes ook zijn, elk stapje is een overwinning. De innovatieve middelen zijn daarbij geweldige hulpmiddelen. En de grootste beloning is dat de cliënt en de begeleider samen een geweldige dag hebben. Werken bij de Hartekamp Groep is allesbehalve saai.

Ook naar de kennismarkt 'Vergroot je wereld'? Dinsdag 29 oktober is de tweede kennismarkt in de Cirkel, locatie Harteheem in Heemskerk.

Meer berichten