EMS is zeer geschikt voor vrouwen boven de 35
EMS is zeer geschikt voor vrouwen boven de 35 ((Foto: Helene Wiesenhaan))
Bedrijf in Beeld

Met Fabulous@40 weer energieker het leven in

  Bedrijf in Beeld

HAARLEM - Na je 30ste begint het al. Je stofwisseling verandert, je spierkracht wordt per jaar minder en je lichaam maakt minder testosteron aan, waardoor je gevoeliger bent voor gemoedswisselingen. Toch willen we allemaal zo gezond mogelijk oud worden. Dat kan met de Bodytec EMS training. In slechts 20 minuten per week kun je weer 'top of your game' zijn en is ouder worden een eitje!

Een EMS sessie van 20 minuten staat gelijk aan een full body work-out van drie uur in de sportschool

Oprichter van Fabulous@40 is Ineke Zweers, trainer van onder andere Bodytec EMS. Met drie collega's presteert zij het om het maximale uit vrouwen en mannen te halen in de twintig minuten durende training.

"Het vergt tijd en energie om alle ballen van het dagelijks leven in de lucht te houden. Ik herken dat vrouwen alles zo goed mogelijk willen doen en hoge eisen aan zichzelf stellen. Dan is het belangrijk om je spiermassa op peil te houden en fit te blijven. En ben je fysiek in orde, dan gaat het mentaal meestal ook beter, dat gaat vaak met elkaar samen."

Wat houdt Bodytec EMS in?

EMS staat voor Elektro Musculaire Stimulatie en betekent dat je traint met weerstand door middel van impulsen, die via een bodysuit op de spieren worden overgedragen. Het zenuwstelsel geleidt deze zogenaamde 'prikkel' verder naar de grote spiergroepen, waardoor deze tot wel 30% meer geactiveerd zullen worden dan bij een reguliere krachttraining.

De elektronische pulsen hebben een frequentie van 85 Herz per seconde. Dat is 85 x meer contractie van de spieren dan bij een conventionele training. Voor vrouwen die weinig tijd hebben en het niet leuk vinden om naar een sportschool te gaan is EMS een perfecte oplossing.

Hoe werkt de training?

Tijdens de training, je bent met maximaal 3 medesporters, krijg je een vest, armbanden, beenbanden en een bilband aan, voorzien van elektroden. Je wordt via het vest aangesloten op het Bodytec station. Tijdens de twintig minuten work-out worden de spieren gestimuleerd door middel van elektrische pulsen van 4 seconden. De trainer stemt samen met jou af welk niveau het beste aansluit bij jouw fysieke gesteldheid. "Als je twee keer per week traint zie en voel je al verschil. Je spiermassa is groter, de huid strakker en vormt zich weer naar wens."

De voordelen van EMS

Naast het kweken van een grotere spiermassa zorgt EMS ook voor een sneller metabolisme, de verbranding van energie in je spieren. Na het sporten krijg je meer energie en een vitaal gevoel. Dit merk je meteen in het dagelijks leven."Veel vrouwen hebben bezwaar tegen krachttraining omdat ze bang zijn dat ze een klerenkast figuur krijgen. Dat is natuurlijk ook niet vrouwelijk. Maar gelukkig is dit een fabeltje. Met Bodytec EMS training zorg je ervoor dat je zowel de lange als de korte spiervezels aanspreekt. Je krijgt wel spier-toning maar geen grote spierballen."

Daarnaast zorgt krachttraining voor een stabiele geest. De oestrogeenspiegel daalt na 35 en dit zorgt voor schommelingen in de hormoonhuishouding met als mogelijk gevolg, moodswings. Door intensieve spiertraining maak je testosteron aan. Dit hormoon zorgt voor meer zelfvertrouwen, daadkracht en een strakkere huid. Testosteron kan door het lichaam ook nog omgezet door oestrogeen dus, twee vliegen in één klap.

Gratis proefles

Nieuwsgierig geworden of EMS training past in jouw dagelijks leven? Bel of e-mail met Fabulous@40 en onderga een gratis proefles. Na de training krijg je een deep tissuemassage, wat zorgt voor een strakkere huid. Hou je van helemaal losgaan? Volg dan de High Intensity Training.

Fabolous@40

Fonteinlaan 5

Haarlem

06-81428174

Kijk voor openingstijden op : https://fabulousat40.nl/

HIT
High Intensity EMS Training is een training die nog intensiever is dan een weerstands EMS. Deze training is gericht op (spier)conditie en verhoogde vetverbranding. Na een 5 minuten durende warming-up komt een zeer intensieve training van 10 minuten waar alle spiergroepen tot het maximale presteren. De combinatie Hit EMS en Weerstandtraining met EMS 2-3 keer in de week, totaal 40 tot 60 minuten is genoeg om fit en vitaal te blijven.
Meer berichten