Hartekamp: ‘Wij kijken naar wat wél kan’

Partnerbijdrage
Hartekamp: 'Wij kijken naar wat wél kan, bijvoorbeeld voor Mark.'
Hartekamp: 'Wij kijken naar wat wél kan, bijvoorbeeld voor Mark.' (Foto: Remco van der Kruis)

HAARLEM - Kijken naar wat wel kan. Dat is de visie van de Hartekamp Groep. We hebben deze visie in de afgelopen periode vaak en goed in praktijk gebracht. Nieuwe maatregelen om het virus in te dammen leidden steevast tot creatieve ingevingen, waardoor we cliënten als Mark toch goed kunnen begeleiden, dagbesteding geven en contact laten hebben met familie en vrijwilligers.

Het is moeilijk om cliënten uit te leggen waarom ze niet meer mogen knuffelen met de begeleiders. Of waarom er geen of veel minder bezoek komt. Moeilijk voor cliënten , begeleiders, familie en vrijwilligers.

We zijn ontzettend trots op hen allemaal. Iedereen maakt er het beste van, denkt met ons mee en stelt zich flexibel op. Begeleiders leggen geduldig nog eens uit waarom er niet geknuffeld mag worden, cliënten doen hun uiterste best om 1,5 meter afstand te houden, de familie stelt zich heel flexibel op en vrijwilligers beeldbellen extra met ‘hun’ cliënt.

Binnenkort gaan we beginnen met het vaccineren van de cliënten die daar toestemming voor hebben en, als de vaccinatiestrategie ongewijzigd blijft, kunnen onze medewerkers daarna gevaccineerd worden. Dat geeft ons hoop dat we er snel weer samen op uit kunnen.