advertorial

PVK Kieswijzer Luchtvaart - Maart 2021

Partnerbijdrage
Afbeelding
(Afbeelding: aangeleverd)

Graag stellen wij ons eerst even aan u voor: het Platform Vlieghinder Kennemerland (PVK) zet zich al vele jaren in om de vlieghinder in onze regio te verminderen. Sinds maart vorig jaar is de hinder vanwege corona weliswaar afgenomen, maar helaas is het beleid vanuit de landelijke politiek er nog steeds op gericht om de Polderbaan zo veel mogelijk vol te vliegen. Zo werden er in 2019 ca. 160.000 vliegbewegingen via de Polderbaan afgewikkeld, bijna een derde van het totaal per jaar van en naar Schiphol.

In dit kader belangrijk om te weten: tot eind april is de Polderbaan buiten gebruik om deze gereed te maken voor het landen van zware vliegtuigen met 70 seconden tussenruimte (dat was tot nu toe 120 seconden). Dit zou een vermeerdering van aantallen toestellen van ca. 30 naar ca. 50 per uur kunnen betekenen! Volstrekt onleefbaar en onhoudbaar!

Op 17 maart gaan we naar de stembus, luchtvaartbeleid zal bij u één van de aandachtspunten zijn waarop u uw keuze zult bepalen. Wanneer gaat onze overheid er eindelijk voor zorgen dat wonen, volksgezondheid en bereikbaarheid met elkaar in balans worden gebracht? Hoeveel luchtvaart heeft Nederland nodig, wat kan de omgeving dragen, waar en hoe wordt het luchtverkeer afgehandeld? Dát zijn de vragen die eerst beantwoord moeten worden.

Begin februari is de Kieswijzer Luchtvaart verschenen, opgesteld door de heer Dr. Paul van der Maesen de Sombreff. Deze Kieswijzer is gebaseerd op een grondige analyse van de standpunten van de Nederlandse politieke partijen, en  wil u helpen een keuze te maken bij de aanstaande Tweede Kamerverkiezingen.

Relevante standpunten

Voor de analyse gebruikt de Kieswijzer relevante rubrieken om de standpunten te beoordelen, bijvoorbeeld klachten van bewoners, prijsverhoging, Klimaatakkoord van Parijs en de opening van Lelystad Airport. De scores op deze punten vertalen zich in rapportcijfers die variëren

Het stemadvies van Platform Vlieghinder Kennemerland (PVK) moge duidelijk zijn…….

Voor meer info bezoek onze site www.vlieghinder.nl 

of contacteer: secretaris@vlieghinder.nl

Wij wensen u veel wijsheid, straks op 17 maart!

Hugo Timmer, secretaris PVK