Unieke start van tournee met dinerconcert in Haarlem

Partnerbijdrage
De Oosterkerk in Haarlem.
De Oosterkerk in Haarlem. (Foto: Willem Brand)

HAARLEM - Op donderdag 24 juni kunt u genieten van een bijzonder dinerconcert in de Oosterkerk in Haarlem. U schuift aan aan lange tafels, op anderhalve meter afstand.

Terwijl u geniet van een viergangen Italiaans diner (wijn inbegrepen) luistert u naar de presentatie van de CD ‘AURORA’ door Olga Vocal Ensemble. De vijf heren van het ensemble bedienen u en treden tussen de gangen door op. Een beproefde setting voor een onvergetelijke en feestelijke avond.

Olga Vocal Ensemble toert vanaf 25 juni door Nederland met haar sfeervolle concertprogramma Aurora. Het internationale a capella herenkwintet dook voor het gelijknamige album diep in de eigen ziel en koos een persoonlijke mix van liederen, van klassiek tot bekende hits, om licht te brengen in een tijd waarin we elkaar enigszins verloren hebben.

Het is zover! Olga Vocal Ensemble mag eindelijk op tournee met het nieuwe programma Aurora. In de wereld van afgelopen tijd, waarin de mensen steeds verder uit elkaar groeiden, zocht Olga Vocal Ensemble naar muziek die ons dichter bij elkaar brengt. Aurora is hun antwoord. Het ensemble presenteert een concert dat zeer persoonlijk is en op een muzikale manier herinnert aan het feit dat ons samenzijn groter is dan de afstand. Hoe groter de duisternis, des te feller vlamt aurora.

Hoor het noorderlicht (Aurora)

Het programma bestaat uit werken die verhalen over de duisternis en gezangen over de terugkeer van het licht. Met een snufje melancholie én humor brengt het vijftal muziek uit Estland, Finland, Rusland, Georgië en IJsland. Centraal staat een vijf minuten durende unieke compositie voor boventonen. Met de ogen dicht wordt het publiek in trance gebracht en hoort het noorderlicht (Aurora) verschijnen. De klassieke klanken worden afgewisseld met nostalgische hits (met een knipoog uit 2021) zoals Het Dorp of Midnight, the Stars & You.

Dansende stemmen in oorstrelende harmonie

Olga Vocal Ensemble, een vocaal mannenkwintet uit Utrecht, bestaat uit vijf professionele zangers afkomstig uit onder meer Nederland, IJsland en Rusland. Hun stemmen dansen in oorstrelende harmonie. Sinds de oprichting (2012) nam Olga Vocal Ensemble drie albums op, toerde door Europa en Amerika en initieerde afgelopen jaar Vox Virtual, een wereldwijd online koorfestival.

De première van Aurora (de concertreeks én cd) vindt plaats op 25 juni in de Pieterskerk in Utrecht. Daarna volgt een tournee door Nederland met concerten in Tilburg (26/6), Den Haag (27/6), Antwerpen (1/7), Amsterdam (2/7) en Zwolle (3/7). Kijk voor de agenda en kaarten bestellen op www.olgavocalensemble.com

Kaarten via www.olgavocalensemble.com

Locatie: Oosterkerk, Zomerkade 165 Haarlem

Tijd: 18.00 uur