Reisspecialist Kees Bikker maakt doorstart als Travel Counsellor

Partnerbijdrage
Reisspecialist Kees Bikker heeft toegang tot een wereldwijd netwerk van lokale specialisten.
Reisspecialist Kees Bikker heeft toegang tot een wereldwijd netwerk van lokale specialisten. (Foto: Aangeleverd)

HAARLEM - Na het faillissement van D-reizen bleef Haarlem praktisch zonder reisbureaus zitten. Kees Bikker, voormalig manager van de drie filialen van D-reizen in Haarlem, besloot om zelfstandig een doorstart te maken onder de vlag van Travel Counsellors. Vanaf nu kunnen alle klanten die gewend waren in de reisbureaus te boeken, persoonlijk reisadvies krijgen van mobiel reisspecialist Kees Bikker.

In het voorjaar ging D-reizen failliet. Er werd weliswaar een doorstart geforceerd door de overname door Prijsvrij, maar uiteindelijk bleek dat deze partij niet van plan was om in Haarlem verder te gaan met de winkels (Krocht, Cronjéstraat en Schalkwijk). 

Geen reisbureaus meer

Daardoor ontstond direct een situatie waarin Haarlem praktisch geen enkel reisbureau meer telde. En dat terwijl er juist in coronatijd in toenemende mate behoefte is aan persoonlijk reisadvies. Waar je vroeger nog vrij routinematig een pakketreis naar je vakantieland boekte, moet je nu voor alle landen goed op de hoogte zijn van alle toegangseisen en lokale coronaregels. Die informatie, die bovendien nog steeds dagelijks verandert, is online lastig te achterhalen voor velen.

Wereldwijd netwerk

Voor zijn nieuwe reisbedrijf werkt Bikker samen met Travel Counsellors, een grote internationale organisatie van meer dan 1400 zelfstandige reisagenten die wereldwijd opereren. Hierdoor zijn agentschappen voor gerenommeerde merken als TUI, Corendon en ANWB gegarandeerd, maar Bikker heeft ook toegang tot een wereldwijd netwerk van lokale specialisten. Ideaal voor klanten die een reis op maat willen laten samenstellen, waarbij er direct met de bestemming gecommuniceerd kan worden. Het aantal reismogelijkheden is hiermee onbegrensd.

Reizen in coronatijd

Langzaam maar zeker zien we meer bestemmingen open gaan voor toerisme. Daarbij wordt Bikker niet gehinderd door pessimisme. “We kunnen nu al in praktisch heel Europa op reis, maar ook daarbuiten zijn meer dan 20 landen al open voor toerisme, waaronder de USA en Canada. Vanaf nu geldt ‘The only way is up’.”

Duurzaam reizen

Voor zijn nieuwe bedrijf heeft Bikker de masterclass Sustainable Tourism van de Wageningen Universiteit gevolgd. Hij leerde hier hoe hij zijn klanten kan adviseren over met welke simpele tools een vakantieganger toch zijn steentje kan bijdragen aan een betere wereld. Dat gaat niet alleen over milieu of CO2-uitstoot, maar over bijdragen aan de lokale economie. Wordt je hotel gerund door mensen uit het dorp of door een legertje ingevlogen expats van een internationale hotelketen? Wie meer informatie over duurzaam reizen zoekt, is bij Bikker aan het goede adres.

Contact opnemen

Bikker is eenvoudig en goed bereikbaar. Hij komt graag bij je langs, of plan een videocall met hem in. Ook is Bikker bereikbaar via kees.bikker@travelcounsellors.nl of 06-4621 3194.