SIG en STG zoeken vrijwilligers en gastgezinnen

Partnerbijdrage
Afbeelding
(Foto: Renata Jansen)

REGIO - Stichting SIG en STG Vrijwilligershulp & Mantelzorg maken zich samen sterk voor kinderen en (jong)volwassenen met een (verstandelijke) beperking. Het doel is hen optimale mogelijkheden te bieden voor groei en ontwikkeling en volwaardige deelname aan de samenleving. Samen met welzijnsorganisaties worden verbindende activiteiten in de wijk georganiseerd. Vrijwilligers zijn hierbij onmisbaar.

Vrijwilligers ondernemen één op één-activiteiten met cliënten of zetten zich in bij groepsactiviteiten. Daarmee leveren zij een belangrijke bijdrage aan het geluk en welzijn van thuiswonende cliënten en bewoners van woonvoorzieningen van de SIG. Ook op diverse dagbestedingslocaties van de SIG zijn vrijwilligers actief. 

Op korte termijn worden extra vrijwilligers gezocht voor wijkgerichte groepsactiviteiten, zoals de inloopmaaltijden (‘Stamtafels’), en voor het vervoer van cliënten naar de dagbesteding. Ook zoeken SIG en STG gastgezinnen, die bijvoorbeeld eens in de maand een weekend hun huis en hart open zetten voor een kind met een beperking. Deze logeeropvang is een uitje voor het kind en biedt het thuisfront even lucht. 

STG en SIG coördineren de vrijwilligersinzet met een zorgvuldige ‘match’ tussen vraag en aanbod. Vrijwilligers krijgen ondersteuning, begeleiding en aanvullende scholing aangeboden. SIG en STG organiseren samen ook ontmoetingsbijeenkomsten voor vrijwilligers, waar ervaringen kunnen worden uitgewisseld. 

Geïnteresseerden zijn voor informatie over gastgezinnen welkom op zaterdag 19 maart om 15.00 uur in het Siggy Theater aan de Schans in Beverwijk.

Mail voor informatie en aanmelding naar vrijwilligers@sig.nu.