‘De zoutkamer stopt de progressie van longaandoeningen’

Partnerbijdrage
Een zoutkamer.
Een zoutkamer. (Foto: Aangeleverd)

HEEMSTEDE - “Soms maak je een beslissing die bepalend blijkt voor de rest van je leven”, stelt Jolanda Kroon-Bartels (50). Dat ik besloot bij de HaloClinic binnen te lopen, is zo’n voorbeeld. Door de behandelingen in hun zoutkamer zijn mijn gezondheidsklachten verlicht. Ik ben ervan overtuigd dat het de progressie van de ziekte stopt of vertraagt”.

Ervaring Jolanda Kroon-Bartels over zoutkamer van HaloClinic Heemstede/Zaandam

Vanaf haar geboorte heeft ze al last van bronchitis, allergieën en longontstekingen. “Op latere leeftijd groeide ik daar wat overheen. Toen mijn kinderen via het basisonderwijs allerlei virussen mee naar huis namen, begon de ellende overnieuw. Chronisch verkouden, bijholteontstekingen en longontstekingen. Elk jaar ging mijn gezondheid achteruit. Medicatie en longarts konden mijn lot niet keren. In mijn paspoort voor de toekomst staat COPD. Door dit schrikbeeld ben ik bij de Haloclinic binnengelopen. Na een hartelijk ontvangst ben ik gelijk een uur in de zoutkamer gegaan. Om er daarna tot nu toe wekelijks terug te keren.”

Jolanda ging eerst drie maal per week een uur. Om daarna af te bouwen naar haar wekelijkse uurtje. “Op gevoel ben ik de medicatie aan het afbouwen. Ik gebruik momenteel 75% minder dan voor mijn sessies in de zoutkamer. Ik ben mij ervan bewust dat het de aandoening niet geneest maar voel wel verlichting. De zoutkamer heeft niet alleen een positief effect op mijn longen en luchtwegen. Mede door de rustige omgeving voelt het aan als een vakantie in een vaak drukke week. Voor mij een must!”

Zoutkamers zijn ontworpen voor een natuurlijke en effectieve behandeling van chronische ademhalings- en huidproblemen. Zij zijn gebaseerd op de natuurlijke genezende eigenschappen van de oude zoutgrotten. Goed om te weten: een behandeling voelt aan alsof je op een bergtop pure lucht inademt, zonder ‘zoute’ lucht of bijwerkingen te ervaren. Een sessie duurt ongeveer zestig minuten voor volwassenen en ongeveer vijftig minuten voor zuigelingen en kinderen. De behandeling is absoluut onschadelijk en je kunt je kleding gewoon aanhouden.

Meer weten? Mail ons via heemstede@haloclinic.nl of kijk op www.haloclinic.nl