Zing mee met The Public Domain
Zing mee met The Public Domain ((Foto: Melle Meiboom))
Uit tip

Zaterdag 6 juli The Public Domain in Haarlem Schalkwijk

  Cultuur

HAARLEM - Wat twintig jaar geleden begon als een bescheiden festival voor liefhebbers van vocale ensemble muziek groeide uit tot een hoogwaardig tiendaags internationaal festival dat de diversiteit en actualiteit van koormuziek laat zien.

Tijdens het jubileum van de Koorbiënnale blikt het festival op verschillende manieren terug op de afgelopen twintig jaar. Muziekstukken die je eerdere edities al kon horen, worden voor deze gelegenheid in een nieuw jasje gestoken en verschillende ensembles van het eerste uur zijn opnieuw van de partij. Deze mijlpaal is ook een gelegenheid om vooruit te kijken, met optredens van aanstormend talent en vernieuwende crossovers.

Op het Leonardo da Vinciplein in Schalkwijk staat op zaterdag 6 juli The Public Domain op het programma. Eén plein, één muziekstuk, uitgevoerd door heel veel mensen die samen zingen. Ga ertussen staan en je krijgt gegarandeerd kippenvel. Dit is je kans, want het bijzondere stuk The Public Domain komt na New York, Berlijn en Londen nu ook naar Nederland. De beroemde New Yorkse componist David Lang schreef het stuk speciaal om met ons allemaal, buiten in verschillende steden op te voeren. Het gaat over hoe we in een stad samenleven, over wat ons verbindt en over wat we samen delen. Een unieke ervaring die je nooit meer zult vergeten.
Naast Haarlem wordt het stuk ook uitgevoerd in Amsterdam, tussen één van de torens van de Zuidas. De zangers komen uit het hele land en variëren van douchezanger tot professional. Eén ding is zeker: voor zowel de zangers als het publiek wordt dit een bijzondere ervaring. Dus kies je plein, kom luisteren en wees getuige van hoe samen zingen mensen kan verbinden

Zaterdag 6 juli van 17.00 - 18.00 uur . Toegang gratis. Benieuwd naar het complete programma? Ga naar www.koorbiennale.nl.

Meer berichten
 

Fotoseries