Feestelijke heropening van molen De Adriaan

Cultuur
De toegang van de open dag op 20 juni is gratis.
De toegang van de open dag op 20 juni is gratis. (Foto: )

Feestelijke heropening molen De Adriaan

HAARLEM - Beetje bij beetje mag en kan er weer wat meer. Ook molen De Adriaan probeert de draad weer op te pakken en nieuwe bezoekers te trekken. Maar liefst 60 vrijwilligers staan te popelen om weer te gaan rondleiden.

“Nu is het een feit dat musea in eigen stad bij de bewoners vrij onbekend zijn”, aldus Auke Herrema van de molen. “Daarom willen wij Haarlemmers uitnodigen om zondag 20 juni onze molen eens te komen bezoeken. Dan hopen wij dat zij later al hun gasten vol trots zullen gaan meenemen naar deze prachtige stadsmolen.”

Ieder half uur kan er groepje van maximaal 8 personen met een gids de molen in. “De molenares en haar molenaarsleerling zijn boven aanwezig om bij goede wind de wieken te laten draaien. Twaalf meter hoog op het balkon (de stelling) geniet u van het prachtige uitzicht over het Spaarne en over onze mooie stad. Op de begane grond wordt vers gemalen meel verkocht. Ook kunt u er het 11 meter brede panorama schilderij ‘Zicht op Haarlem anno 1779’ bewonderen. De schilder Chiel Braat is aanwezig om leporello’s van zijn panorama te signeren.”

Gratis toegang

De toegang is gratis, maar vol is vol. Reserveren kan via www.molenadriaan.nl

Foto: Kristel Fischer