1.250.000 euro voor energiebesparing Haarlemse huurders

Duurzaam
De gemeente stelt 1.250.000 euro beschikbaar voor het energiezuiniger maken van zo'n 12.500 huishoudens.
De gemeente stelt 1.250.000 euro beschikbaar voor het energiezuiniger maken van zo'n 12.500 huishoudens. (Foto: Bibi Veth)

HAARLEM - De gemeente Haarlem gaat 1.250.000 euro beschikbaar stellen voor het energiezuiniger maken van zo’n 12.500 huishoudens. Daarvoor heeft de gemeente subsidie gekregen van het Rijk.

Waar met eerdere acties vooral huiseigenaren werden bereikt, is het doel deze keer om huishoudens in de sociale huursector te benaderen en informeren over besparingsmogelijkheden.

De gemeente heeft een plan gemaakt dat bestaat uit wijkgerichte deur-aan-deurgesprekken met energiecoaches, gecombineerd met het aanbieden van gratis energiebesparende producten. “De energiecoaches adviseren over kleine energiebesparende maatregelen”, vertelt de gemeente. “De gratis energiebesparende producten maken het mogelijk om passend voor de eigen thuissituatie te besparen. De producten kunnen bij lokale ondernemers worden gekocht om daarna eenvoudig te declareren of kunnen met een voucher via een website online worden besteld.”

Eigen woning Haarlem verduurzamen?

Maar hoe maak je nu jouw eigen huis energiezuinig, comfortabeler en aardgasvrijer? Met al je vragen kun je terecht bij het onafhankelijke Duurzaam Bouwloket. Op www.haarlem.nl/gasvrijer vind je informatie over welke hulp de gemeente biedt.