Beste kerstmarkt van Europa is die van Haarlem!

  Nieuws
Haarlem wint de Award voor de beste kerstmarkt van Nederland.
Haarlem wint de Award voor de beste kerstmarkt van Nederland. (rodi.nl)

HAARLEM - De beste kerstmarkt van Europa vind je in Haarlem. Dat wisten Haarlemmers zelf al jaren, maar nu is het ook bevestigd. Woensdag 10 januari kreeg het team van Kerstmarkt Haarlem - tijdens de Vakantiebeurs in Utrecht - de Award uitgereikt voor de 'beste kerstmarkt van Europa'. "We zijn natuurlijk super trots!", geeft Ed Mense, markcoördinator van gemeente Haarlem, aan.


De kerstmarkt in Haarlem haalde maar liefst 29,8 procent van alle stemmen binnen en was hiermee ruimschots de populairste in de poll van Verkeersbureaus.nl. In de categorie Beste Kerstmarkt van Duitsland won Keulen en Brugge won de award voor Beste Kerstmarkt van België. Kerstmarkten.nl en Verkeersbureaus.info reikten de Kerstmarkt Award uit aan de drie steden die favoriet zijn bij het publiek. Vorig jaar werd Haarlem tweede, toen ging Leiden er met de eerste plaats vandoor.

"We zijn er heel blij mee. De afgelopen jaren hebben we veel tijd gestoken in de organisatie", aldus een enthousiast Mense. Ed Mense en Brenda Smit, samen verantwoordelijk voor de organisatie van de kerstmarkt, namen woensdag de award in ontvangst.

In november werd de kerstmarkt van Haarlem door Hotel Special uitgeroepen tot de gezelligste kerstmarkt van Nederland. "We scoren dus erg goed. We hebben ook dit jaar weer veel complimenten gekregen van de ondernemers op de markt. Via onze Facebookpagina hebben we bezoekers opgeroepen te stemmen, maar aan de aantallen te zien hebben nog veel meer mensen op ons gestemd. De Kerstmarkt Haarlem wordt in 2018 voor de 25e keer georganiseerd. Deze editie wordt nog groter en nog mooier", geeft Mense aan.

Meer berichten
 

Fotoseries