Initiatieven uit de stad tijdens het Initiatievencafé

  Nieuws

HAARLEM - Iedereen die een mooi idee voor Haarlem heeft, maar niet zo goed weet hoe hij hier verder mee moet kan terecht bij het Initiatievencafé. Deze tweede editie vindt plaats op dinsdag 6 maart tussen 17.00 en 19.00 uur (inloop vanaf 16.30 uur) uur in het Seinwezen.

Het Initiatievencafé is er voor iedereen met een initiatief voor Haarlem. Zo’n ‘initiatief’ kan van alles zijn. Van het plan om een straat mooier te maken met bloembakken. Tot het idee om samen met de buren zonnepanelen te leggen op het lege dak van de tennishal in de buurt. Of om een nieuwe ontmoetingsplek op te zetten waar buurtbewoners elkaar kunnen ontmoeten.

Verbinden

Met het Initiatievencafé wil de gemeente Haarlemmers op weg helpen. Door mensen met een idee te verbinden met de juiste mensen die hen verder kunnen helpen. Dat kunnen andere initiatiefnemers zijn, maar ook maatschappelijke organisaties of ondernemers. Tijdens elke editie is er ruimte voor initiatieven om hun idee te pitchen. Ook zijn er mensen aanwezig die al een project voor de stad hebben opgezet en die hun ervaringen kunnen delen. Na afloop van de pitches is er een (netwerk)borrel. Hier kunnen ondernemende Haarlemmers elkaar ontmoeten en wellicht de samenwerking leggen voor een mooie samenwerking.
Toegang tot het Initiatievencafé is gratis. Iedereen is welkom. Iedereen die 6 maart een initiatief wil pitchen kan zich voor 19 februari aanmelden door een e-mail te sturen naar initiatief@haarlem.nl. De initiatieven die mogen pitchen ontvangen hier van tevoren persoonlijk bericht over.

Meer berichten