Haarlemse Lardy pakt goud op Karate1 Serie A in Spanje

De meiden in België. (Foto: aangeleverd)
De meiden in België. (Foto: aangeleverd) rodi.nl

HAARLEM/GUADALAJARA/SOCHI – Kenamju Karate behaalde dit weekend in Spanje en België en in totaal drie keer goud, twee keer zilver en vier keer brons.
In het Spaanse Guadalajara vond in het weekend van 10 en 11 februari het prestigieuze Karate1 Serie A plaats. Hier behaalde de Haarlemmer Tyron Lardy een schitterende eerste plaats. In zijn categorie 84 kg deden 81 deelnemers mee. In de voorrondes versloeg Lardy achtereenvolgens Servie met 8-0, Spanje met 6-1, Hongarije met 2-0, Bosnie met 5-3 en in de halve finale won hij van de zeer ervaren Enes Erkan uit Turkije. Hiermee bereikte Tyron de finale met tegenstander Rodrigo Rojas uit Chili. In een zeer spannend wedstrijd trok Tyron met 3-2 de winst naar zich toe en behaalde hiermee de eerste plaats.
Sherilyn Wold kwam uit bij de dames senioren -68 kg en won drie partijen (1-0, 1-0, 2-0) voordat ze in de kwartfinale met 3-0 verloor van de Belgische Luana Debatty. In de strijd om de derde plaats verloor ze met 1-0 tegen de Kroatische Ana Lenard, wat haar een respectabele 7e plaats opleverde in haar poule met 62 deelnemers.

België

In hetzelfde weekend waren Kenamju karateka’s actief op het Maitoshi Kachi Trophy toernooi in België. Hier haalden Naomi Pollmann en Rasha Azzaoui een eerste plek. Er waren zilveren medailles voor Elisa Lie en Steijn van Harlingen. En Michelle de Jong, Anaïs Hollander, Maxim Hendriks en Daniel Jonkers haalden brons.
Na een prachtige derde plaats van Enzeli de Ruiter vorig weekend tijdens het EKF Junior, Cadet & U21 Championships 2018 in Sochi (Rusland) in de U21 -67 kg is dit een uitstekend begin van 2018 voor de club uit Haarlem.