In gesprek met opmerkelijke mensen - Mensenbieb - 'Levende boeken' te leen

  Nieuws
(Foto: Bibliotheek Haarlem Noord)
(Foto: Bibliotheek Haarlem Noord) (rodi.nl)

HAARLEM - Kom naar de Bibliotheek Haarlem Noord (Planetenlaan 170) en ga in gesprek met opmerkelijke mensen. Maandag 19 en 26 maart tussen 14.30 en 16.30 uur, kun je een ‘levend boek' lenen. De levende boeken zijn onderdeel van de Mensenbieb, mensen die buiten de maatschappelijke ‘norm’ vallen met bijzondere verhalen.
De leestijd bedraagt 20 minuten per boek. Iedereen is van harte welkom om zonder betaling het gesprek aan te gaan met deze bijzondere levende boeken. Desgewenst kan het boek worden verlengd met nog eens 20 minuten. Het assortiment van de Mensenbieb in de Bibliotheek Haarlem Noord bestaat uit ruim tien levende boeken met verschillende onderwerpen. Bezoekers kunnen kiezen uit meer dan 15 onderwerpen per editie; waaronder schizofrenie, vluchteling, diverse religies, transgender, seksuele diversiteit, fysieke beperking en dakloos zijn.

Op initiatief van Bureau voor Discriminatiezaken Kennemerland en het Haarlems Platform voor Religie en Levensbeschouwing wordt de Mensenbieb in Haarlem georganiseerd. De Mensenbieb brengt mensen letterlijk met elkaar in gesprek en draagt daardoor bij aan verbinding en meer wederzijds begrip in de samenleving. Door de bijdragen van de J.C. Ruigrok Stichting, Community Service Haarlem, Gemeente Haarlem en het Humanistisch Verbond wordt dit project in Haarlem financieel mogelijk gemaakt.

Meer berichten