VVD pakt vijf zetels in Heemstede en in Bloemendaal - Heemsteeds Burger Belang grote winnaar in Heemstede
  Nieuws

(NOS)
(NOS) (rodi.nl)

HEEMSTEDE/BLOEMENDAAL - De VVD behaalde zowel in Heemstede als in Bloemendaal vijf zetels. Daarmee was de partij in Bloemendaal de grootste. In Heemstede haalde Heemsteeds Burger Belang de meeste stemmen, maar liefst zeven zetels.


In Heemstede behaalde Heemsteeds Burger Belang twee zetels meer dan de vorige keer. VVD ging van vier naar vijf zetels. D66 leverde ook hier - net als landelijk - fors in en ging van vijf zetels naar drie. GroenLinks ging in Heemstede van twee naar drie zetels en CDA leverde er juist een in en ging van drie naar twee zetels. De PvdA ging van twee zetels naar 1 zetel in Heemstede.
VVD is de grootste partij in Bloemendaal. Liberaal Bloemendaal leverde fors in. Vier jaar geleden haalde zij nog vier zetels, dit jaar is dat er één. GroenLinks, CDA en D66 haalden drie zetels waarbij GroenLinks en CDA hetzelfde aantal haalden als vier jaar geleden. D66 leverde ten op zichte van de vorige keer twee zetels in. De lokale partij Hart voor Bloemendaal haalden twee zetels en VDB haalde 1 stem.

Meer berichten