Inzaaiacties voor bloemenbermen in Heemstede

  Nieuws
(Foto: archief)
(Foto: archief) (rodi.nl)

HEEMSTEDE - In het kader van de Landelijke Zaaidag legt de gemeente Heemstede twee nieuwe bloemenbermen aan langs de Kohnstammlaan en Ringvaartdijk. Ook ontvangt elke klant van de publieksbalie in het gemeentehuis vanaf woensdag 18 april een zakje bloemenzaad. Met deze acties benadrukt de gemeente het belang van biodiversiteit en het welzijn van bijen en vlinders.
Woensdag 18 april om 9.30 uur zaaien leerlingen van kindcentrum De Molenwerf bloemenzaad in op het plantsoen aan de Kohnstammlaan (Geleerdenwijk). Wethouder Heleen Hooij verwelkomt de school namens de gemeente. Daarna gaan de leerlingen samen met vrijwilligers van Stichting MEERGroen het werk uitvoeren.
Zaterdag 21 april om 14.00 uur zijn inwoners van Heemstede en andere belangstellenden welkom op de Ringvaartdijk aan het einde van de Ringvaartlaan. Iedereen mag meehelpen een berm langs de Ringvaartdijk in te zaaien. Initiatiefnemer van de Landelijke Zaaidag is de Heemsteedse imker Pim Lemmers. Hij is dan ook aanwezig om tekst en uitleg te geven.
De Landelijke Zaaidag bestaat 5 jaar. In die tijd heeft Pim Lemmers in samenwerking met de Bijenstichting zowel nationale als internationale aandacht gekregen. Voldoende bloemen(bermen) zijn nodig voor een goed leefklimaat voor bijen en vlinders. Zij zorgen op hun beurt weer voor bestuiving van voedselgewassen en biodiversiteit.

Meer berichten