Nieuw vervoersinitiatief start in Meerwijk

  Nieuws
(Foto: aangeleverd)
(Foto: aangeleverd) (rodi.nl)

HAARLEM – Initiatiefnemers Marieke Boon en Femke Nannes zijn in samenwerking met DOCK een shuttledienst in Meerwijk gestart die bewoners op aanvraag kan vervoeren. Naast Meerwijk is het de bedoeling om in Zuidwest te gaan starten met een proef in samenwerking met Haarlem Effect.
De shuttle rijdt voor iedereen die wel eens vervoer nodig heeft in en rondom de wijk. Bijvoorbeeld naar de dokter, kapper of naar activiteiten in de buurt. Kosten: 1,50 tot 2 euro per rit. De shuttle is een kleine elektrische wagen voor vier personen met een gemakkelijke lage instap. Een boodschap, rolstoel of rollator kunnen worden meegenomen. Ook kan de shuttle voor de deur stilstaan om mensen in te laten instappen. Naast het vervoeren van mensen kan de shuttle ook pakketjes, boodschappen en andere diensten verzorgen voor de wijk. De shuttledienst gaat rijden met vrijwillige chauffeurs en een team van vrijwilligers die telefonisch de aanvragen in ontvangst neemt en inplant voor de chauffeurs.
Initiatiefnemers en sociaal ondernemers Marieke Boon en Femke Nannes verkenden projecten in het land en bedachten een plan op maat voor Haarlem. Deze vorm van vervoer komt niet in de plaats van ander vervoer maar is aanvullend op het bestaande ov en taxivervoer. "De bedoeling is om in Meerwijk en in Zuidwest uit te proberen hoe we dit het beste kunnen organiseren. Daarna valt een besluit over uitbreiding naar andere wijken in Haarlem."

Meer berichten