Verplaatsing hondenlosloopgebied Reinaldapark

  Nieuws
(Foto: archief)
(Foto: archief) (rodi.nl)

HAARLEM - Het hondenlosloopgebied aan de Leonard Springerlaan in Haarlem Oost wordt verplaatst naar het Reinaldapark. Dat heeft het college van Burgemeester en Wethouders in maart besloten. Het nieuwe losloopgebied gaat in vanaf 1 mei 2018.
Het stuk groen aan de Leonard Springerlaan dat direct aan de woningen ligt, wordt door bewoners gebruikt om op te spelen en te ontspannen. Daarnaast was dit ook een hondenlosloopplaats. Dit heeft tot een aantal onwenselijke situaties geleid. Bewoners en de wijkraad hebben de gemeente Haarlem gevraagd om te zoeken naar een andere plek in de buurt om de hond los te laten.

Nieuw losloopgebied

Het alternatief is gevonden aan de kop van het Reinaldapark tussen de Prins Bernardlaan, de moskee en de Prinses Beatrixdreef. In dit met bordjes gemarkeerde deel van het park mag de hond vanaf 1 mei 2018 loslopen. De rest van het park blijft aanlijngebied. Net als in de rest van Haarlem geldt ook in het Reinaldapark een opruimplicht voor hondenpoep. Het hondenlosloopgebied aan de Vincent van Goghlaan blijft wel bestaan.

Meer berichten