Studentenhuishoudens daalt in Haarlem

  Nieuws

HAARLEM - Het aantal studentenhuishoudens daalt in Haarlem. Dit blijkt uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). In 2015 was 2,2 procent van alle huishoudens een studentenhuishouden.
Wageningen en Groningen zijn de steden met relatief de meeste studentenhuishoudens in Nederland. In 2015 deelden landelijk 257.000 studenten een huis met elkaar of ze woonden zelfstandig in een kamer of appartement. In Wageningen werd in 2015 een op de vier huishoudens gevormd door studenten. In Groningen was dat zeker een op de vijf. Amsterdam, Groningen, Utrecht, Rotterdam, Nijmegen en Delft waren samen goed voor de helft van alle studentenhuishoudens in Nederland.
Van de gemeenten met zeker duizend studenten zag Wageningen het aandeel zelfstandig wonende studenten tussen 2011 en 2015 het snelst groeien, met ruim 30 procent. De stad nam daarmee als grootste studentenstad de koppositie over van Groningen. Het aantal studentenhuishoudens daalde in het meest in Haarlem, Deventer en Zeist. In Haarlem daalde het aantal met 13 procent.

Meer berichten