Parkeerchaos op de Tjakkade `Het parkeerafvoerputje van Haarlem Noord`

  Nieuws
<p>Parkeerchaos op de Tjakkade <br />&lsquo;Het parkeerafvoerputje van Haarlem Noord&rsquo;</p>
<p>Parkeerchaos op de Tjakkade <br />&lsquo;Het parkeerafvoerputje van Haarlem Noord&rsquo;</p> (rodi.nl)

HAARLEM – Bewoners van de Tjalkkade luiden de noodklok. Op deze straat, onderdeel van nieuwbouwwijk Land in Zicht, is het een grote parkeerchaos. Er heerst tussen de bewoners en andere parkeerders een gespannen sfeer en de veiligheid is ver te zoeken.


“Kinderen kunnen niet meer buiten spelen en worden binnengehouden door een onoverzichtelijke situatie door de vele parkeerbewegingen en het gevaarlijk hard aan- en uitrijdend verkeer. Bewoners en parkeerders van buiten de wijk maken elkaar het leven zuur en er worden beschadigingen aan auto’s aangebracht en onvriendelijke brieven onder de ruitenwissers geschoven of andere pesterijen uitgevoerd”, aldus de bewoners.

De bewoners zijn al jaren in gesprek met de gemeente over het parkeerprobleem maar zonder resultaat. “In tegenstelling tot wat er bij de andere delen van Land in Zicht gebeurt, veegt de gemeente elk bezwaar van de Tjalkkade bewoners van tafel en diende begin april een aanvraag voor de omgevingsvergunning in waarin geen enkele wens van de bewoners is meegenomen.”

De wijk Land in Zicht ziet er rustgevend uit, totdat je bij de Tjalkkade komt. Het is daar één grote parkeerchaos. “Mensen die naar het buitenland gaan en hun auto veilig willen stallen, auto-poolers, flatbewoners die geen parkeergarage plek willen huren, bewoners van de Botterboulevard of Klipperkade met een tweede of derde auto, aannemersbusjes, vissers, bezoekers van de scouting en nog velen meer. En dan zijn alle ligplaatsen voor de boten nog niet eens vergeven. Iedereen, ook van buiten de wijk, parkeert op de Tjalkkade; de enige ‘vogelvrije’ kade binnen Land in Zicht. Een veilige parkeerplek voor inbraak of diefstal, want het is pal voor de deur van de Tjalkkade bewoners zelf”, aldus de bewoners.


De aanwonenden hebben er genoeg van om als enige kade als parkeerbewaking ingezet te worden. Destijds kochten zij hun huis aan de Tjalkkade met een autoluw karakter voor heel Land in Zicht. Vanaf het begin waren er al te weinig parkeerplaatsen op Land in zicht. Nu wordt het parkeerprobleem bij de Tjalkkade aanwonenden neergelegd.

De bewoners willen gelijke behandeling met de rest van Land in Zicht. Dit betekent dus dat het parkeerprobleem niet alleen op de Tjalkkade wordt gelegd, maar dat dit binnen het hele project opgelost wordt. Dit kan door de auto’s bij de woongelegenheden zelf te laten parkeren. Er is immers ruimte genoeg.

Meer berichten