Love Lamelos tijdens Stripdagen Haarlem

  Nieuws

HAARLEM - Tijdens de Stripdagen Haarlem 2018 viert stripcollectief Lamelos zijn 21e verjaardag. Al sinds hun opleiding aan de kunstacademie in Kampen maken Aleks, Boris, Jeroen en Sam de stripwereld onveilig met hun absurde strips en ongeremde fantasie.
Lamelos heeft voor deze speciale gelegenheid Mirjam Hijstek gevraagd met hun samen te werken. Zij is tentoonstellingsmaker in Haarlem en keert met Lamelos tijdelijk terug op haar oude locatie aan het Donkere Spaarne. Zij heten de bezoeker welkom in Het Huis van Karen. Karen is de imaginaire, maar ultieme fan, die alles van haar striphelden heeft verzameld en bewaard. Alles wat Lamelos in die 21 jaar geproduceerd heeft, zal te zien zijn in een tentoonstelling die haast bezwijkt onder een horror vacui van de obsessieve verzamelaarster. Hoogtepunt van de tentoonstelling vormt wellicht Karen’s slaapkamer, bol van de meeste pikante en persoonlijke herinneringen aan haar helden.
I love Lamelos gaat over het ultieme fandom en volslagen stripgekte. Opening: vrijdag 25 mei om 20.00 uur op het Donkere Spaarne 32 in Haarlem. Karen zal zelf de opening verzorgen via een videoverbinding. En collega-striptekenaar Marc van der Holst draagt voor uit eigen werk. Iedereen welkom en gratis entree.

Meer berichten
 

Fotoseries