Haarlemse Cultuurnacht

  Nieuws
Haarlemse Cultuurnacht
Haarlemse Cultuurnacht (rodi.nl)

HAARLEM - Netwerkorganisatie JCI Kennemerland organiseert op zaterdag 8 september 2018 een cultureel evenement met het thema ‘een ander perspectief’.
In één nacht ontdekken wat Haarlem aan kunst en cultuur te bieden heeft? Dat kan tijdens de Haarlemse Cultuurnacht! Zaterdagavond 8 september opent componist Merlijn Twaalfhoven op de Grote Markt de eerste editie van de Haarlemse Cultuurnacht.
Staat daar een trompettist op de Sint Bavo? Hoor ik hoorns vanaf het balkon van het stadhuis? Je doet even je ogen dicht want je hoort vanuit allerlei kanten prachtige muziek. Blaasmusici en slagwerkers maken vanuit ramen en balkons een unieke en spectaculaire compositie. Of je nu stil staat of rond loopt, je ervaart een poëtisch en dromerig muziekstuk waarin melodieën, flarden van akkoorden en ritmes verweven zijn tot één geheel.
Na deze bijzondere opening van de cultuurnacht zijn er diverse cultuurpaden die de musea en culturele locaties met elkaar verbinden. Met cultuur, muziek, dans en meer! De deelnemende locaties waar we met artiesten en kunstenaars iets bijzonders aan toevoegen zijn o.a. het Dolhuys, Frans Hals, de Philharmonie, St. Bavokerk, Teylers, de Vishal en de Toneelschuur. De afterparty is in het Patronaat.
Kaarten zijn te koop via www.haarlemsecultuurnacht.nl.

Meer berichten