Haarlem gaat voor de derde keer naar Harlem New York

  Nieuws
In februari dit jaar bezocht Gale Brewer Haarlem waarmee de vriendschappelijke band tussen Haarlem en Harlem verder werd benadrukt. (Foto: Marisa Beretta)
In februari dit jaar bezocht Gale Brewer Haarlem waarmee de vriendschappelijke band tussen Haarlem en Harlem verder werd benadrukt. (Foto: Marisa Beretta) (rodi.nl)

HAARLEM - Present Your Startup gaat van 17 tot en met 21 juni 2018 gaat Present Your Startup voor de derde keer naar New York. Tijdens het vorige bezoek in 2017 tekenden de Borough president van Manhattan Gale Brewer en burgemeester Jos Wienen een intentieverklaring om de samenwerking op het gebied van economie en cultuur te versterken. In februari dit jaar bezocht Gale Brewer Haarlem. Nu is het voor Haarlem weer tijd om Harlem te bezoeken.


Tijdens de trip staan ondernemerschap, inspiratie en innovatie centraal. Een diverse groep van ondernemers gaat mee op reis naar New York. Onder hen de winnaar van Present Your Startup 2017, Tim van Pappelendam van startup Maester. Tijdens de reis bezoekt de groep een aantal interessante en innovatieve bedrijven, zoals APG, Netherlands Foreign Investment Agency, Baker McKenzie en Envrmnt, waar met de nieuwste technieken wordt gewerkt op het gebied van Virtual Reality en Augmented Reality.
Het hoogtepunt van de reis is Present Your Startup in New York. Dit vindt plaats op 19 juni in de theaterruimte van Columbia University New York. 3 Nederlandse startups en 3 Amerikaanse startups pitchen er hun idee voor experts en investeerders uit zowel Nederland als de Verenigde Staten.
De samenwerking met Silicon Harlem en de vriendschappelijke band tussen Haarlem en Harlem heeft het mogelijk gemaakt dat Haarlemvalley in New York haar missie kan waarmaken om startups te begeleiden, te matchen aan kapitaal en hun netwerk uit te breiden. Haarlemvalley is uitvoerder van het Nederlandse Present Your Startup programma en is trots om Present Your Startup New York voor de 3e keer te organiseren.

Meer berichten