Leefstraat Haarlem profiteert volop van mooie lente - Auto's eruit, grasmatten en picknicktafels erin
  Nieuws

Floris Euverman mag zich zeven weken lang 'Burgemeester van de hele straat' noemen. (Foto: Rodi Media)
Floris Euverman mag zich zeven weken lang 'Burgemeester van de hele straat' noemen. (Foto: Rodi Media) (rodi.nl)

HAARLEM – Bij een Leefstraat verandert een gewone straat in een gezellige verzamelplek voor de hele buurt, waar gespeeld wordt, koffie wordt gedronken, wordt gegeten en buurtbewoners elkaar ontmoeten én met elkaar in gesprek komen. De Tweede Hogerwoerddwarsstraat werd dit jaar – voor een periode van zeven weken – voor de vierde keer omgebouwd tot ‘Leefstraat’. De 7-jarige Floris Euverman opende als ‘eerste burgemeester van de Leefstraat’ de editie van 2018.


Floris Zit in groep 4 van basisschool Ter Kleef in Haarlem. Bij de officiële opening van de Leefstraat hield hij een korte toespraak en knipte hij officieel het lintje door, zoals alleen een echte burgemeester dat kan. Of hij later ook burgemeester wil worden? “Nee, professor. En uitvindingen doen. Spelling vind ik het leukst op school."
's Avonds is het hier net een idyllische Franse camping. Natuurlijk zijn er regels aan verbonden. Zo is er een corveerooster. Na 23.00 uur moet het echt stil zijn en de doorgang moet vrij blijven voor hulpdiensten. Tijdens de Leefstraat worden er diverse activiteiten georganiseerd voor kinderen, tieners en volwassenen.

Meer berichten