Houtfestival: kleurrijk en werelds muziekfestival

  Nieuws
The Venopian Solitude. (Foto: aangeleverd)
The Venopian Solitude. (Foto: aangeleverd) (rodi.nl)

HAARLEM - Het Houtfestival wordt zaterdag 16 juni en zondag 17 juni voor de 33e keer gehouden in stadsbos de Haarlemmerhout. Dit kleurrijke en relaxte muziekfestival neemt bezoekers mee in wereldse sferen waarbij alles draait om muziek, dansen, lekker eten en relaxen.
Elk jaar komen er zo'n 20.000 bezoekers op af. Bezoekers kunnen hier in het groen van de Haarlemmerhout weer genieten van optredens van muzikanten, theatermakers en beeldend kunstenaars uit alle windstreken. Op de vier podia tonen artiesten uit alle windstreken hun kunsten. De culturele ontdekkingstocht reist de hele aardbol over, gewoon gratis in de vrij toegankelijke Haarlemmerhout. (Inter)nationale topklanken, beelden, smaken en verhalen smelten er samen in een heerlijk ongedwongen sfeer.
Met een mooie line-up voor de Houtnacht, een prachtige mix van dansbare en intieme internationale optredens op zondag en vele andere voorstellingen, workshops en demonstraties belooft het weekend een rollercoaster voor de zintuigen te worden. Met reggae, hip hop, bluegrass en verschillende genre-overstijgende optredens is de zaterdagavond een avontuurlijke aftrap van het weekend. Ook zondag staat er een gevarieerd aanbod op het programma. Van de psychedelische electro-cumbia van het Memo Pimiento Electric Orchestra tot de hedendaagse trancefolk van het Franse Super Parquet op het Houtpodium. Van de intrigerende avant-pop van het Maleisische The Venopian Solitude tot de Nederlandse primeur van het Soufifex project van Spinifex op podium Grenzeloos.

Ook is er zondag ruim baan voor een bijzondere samenwerking. Met Dreaming of Syria presenteert het Houtfestival een heuse Dabke Special. In twee workshops leren zowel kinderen als volwassenen deze Arabische volksdans die in landen als Irak, Syrië, Jordanië en Libanon bij feestelijke gelegenheden wordt gedanst. Bij het opzwepende optreden van de bekende dabke-muzikant Rizan Said en de afsluitende set van dj Matrub is daar ruim baan voor!
Zaterdag is het festival open van 16.00 tot 00.00 uur en zondag van 12.00 tot 23.00 uur. Kijk voor meer informatie op www.houtfestival.nl.

Meer berichten
 

Fotoseries