Visfest 7

  Nieuws
(aangeleverde afbeelding)
(aangeleverde afbeelding) (rodi.nl)

HAARLEM - De zevende editie van Visfest wordt zondag 24 juni gehouden in de Vishal op de Grote Markt 20 in Haarlem tijdens de afscheidstentoonstelling van Vishal voorzitter Annette de Vries met de titel Ensemble (2 juni - 2 juli).
Visfest is een minifestival voor grensoverschrijdende muziek en wordt georganiseerd door Arthur Kempenaar, Peter Stufkens en Wim Dekker (Blowpipe, Minny Pops e.a.). Een swingende en zomerse aflevering met ditmaal een performance van de in Amsterdam gevestigde Oostenrijkse drummer en percussionist Gerri Jäger, een onnavolgbaar wendbaar en strakker drummer, die complexe ritmes en patronen uitermate geconcentreerd, maar met groot gemak uit zijn mouw lijkt te schudden.
Jäger maakt gebruik van drums, percussie, electronica, vintage keyboards, synthesizers en effectpedalen. Hij bereidt voor iedere performance een nieuwe stuk muziek voor maar laat daarin ook alle ruimte voor improvisatie. Gerri Jäger werkte ondermeer met grootheden samen als Fred Frith (Brian Eno), Shazad Ismaily (Tom Waits, Bonny Prince Billy), Graduale Nobili (Björk) en Han Bennink. Drumde bij Rooie Waas en is op dit moment actief met bands als Knalpot, Naked Wolf en STUG.

Aanvang 16.00 uur, vishal Grote Markt in Haarlem. Vrij entree. Meer informatie op www.devishal.nl.

Meer berichten
 

Fotoseries