We Make Haarlem! - Activiteiten over het stedelijke leven in Metropoolregio Amsterdam

  Nieuws

HAARLEM - Haarlem staat donderdag 21 juni in het teken van het festival WeMakeThe.City, het grootste stadsfestival van Europa. Vijf dagen lang zijn er diverse activiteiten, debatten, workshops en tentoonstellingen over het stedelijke leven en werken in de Metropoolregio Amsterdam. En donderdag is het Haarlemdag!

Haarlemdag bevat een prachtig programma met activiteiten die allemaal onafhankelijk van elkaar te bezoeken zijn. Bezoek the Harlem Shuffle in Het Seinwezen, Kinderhuissingel 1 in Haarlem. The Harlem Shuffle gaat over hoe lokale Haarlemse initiatieven zich hebben ontwikkeld tot maatschappelijke ondernemingen die zich succesvol inzetten voor een klimaatneutrale en aardgasvrije stad. De energietransitie is een grote en complexe opgave die iedereen raakt, bewoners en ondernemers. Het vraagt om nieuwe energievoorzieningen maar hoe? In deel I van ‘The Harlem Shuffle’ presenteert wetenschapper George Tsekouras van de Universiteit van Brighton het sociale innovatiemodel. In deel II van de sessie nemen we je mee langs sociale innovatieve ondernemingen uit de Haarlemse praktijk. Deel I wordt van 13.00 tot 15.00 uur gehouden en deel II is van 15.00 tot 17.00 uur. Aanmelden kan via initiatief@haarlem.nl.

Initiatievencafé

Het derde Initiatievencafé in Haarlem staat in het teken van duurzame voedselvoorziening. Eten is een basisbehoefte. Duurzame voedselvoorziening in of vlakbij de stad is goed voor een groene en een gezonde leefomgeving en duurzame werkgelegenheid. Hoe mooi zou het zijn als onze dagelijkse kost duurzaam in de buurt wordt geproduceerd? Het initiatievencafé wordt van 17.00 tot 19.99 uur gehouden op DeDAKKAS. Aanmelden kan via initiatief@haarlem.nl
3D makers zone

In de 3D Makers Zone worden slimme oplossingen gebouwd voor bedrijven door gebruik te maken van nieuwe technologieën zoals 3D-printing, Blockchain en Internet of Things. Op deze manier kunnen bedrijven versneld en laagdrempelig innoveren. Tijdens je bezoek kan je niet alleen rondkijken, maar ook een presentatie van het C-district zien. Het C-district is een nieuwe ‘wijk’ in de Waarderpolder waar gewerkt wordt aan de circulaire economie van de toekomst. Kom van 15.00 tot 18.00 uur langs voor een kijkje in de keuken en proef van de maakindustrie van de toekomst. Oudeweg 91-95 in Haarlem.
Perspectieven op groei

Haarlem groeit en dat heeft gevolgen voor alle Haarlemmers. In een debatopstelling wordt van 18.00 tot 22.00 uur verkend hoe verschillende perspectieven op groei bewegen en welke rol wij daar zelf in spelen. Haarlemse sprekers leiden vier perspectieven in: samenleven, zorg, leren en ondernemen. Wat betekent groei voor jou? Het debat wordt gehouden bij DAK Schalkwijk, Floridaplein Haarlem (dak parkeergarage). Er is soep en een eindborrel. Aanmelden kan via initiatief@haarlem.nl.

Meer berichten