Geluidsoverlast hockeyfeest 'verpest' operavoorstelling Caprera

  Nieuws
(Foto: Rodi Media)
(Foto: Rodi Media) (rodi.nl)

BLOEMENDAAL - Een voorstelling van Opera Zuid bij openluchttheater Caprera is azaterdagavond verstoord door keiharde muziek van hockeyclub Bloemendaal, die verderop het sluitingsweekend vierde. "Je hoorde het orkest niet eens; de voorstelling is volledig vergald!"


Openluchttheater Caprera betreurt het dat er door de operavoorstelling zaterdagavond harde muziek te horen was van een feest dat plaatsvond bij Hockeyclub Bloemendaal. "Normaal stemmen we evenementen op elkaar af. Deze dubbele avond is er tussendoor geglipt", laat het bestuur van het openluchttheater in Bloemendaal weten. En daardoor was er dus tijdens de opera van Giuseppe Verdi keihard André Hazes te horen. "Echt één grote blamage", zegt bezoeker Leendert Jonker (58) uit Haarlem, voor wie de avond die zo romantisch moest zijn. "Mijn vriendin had als verrassing kaarten gekocht van 40 euro per stuk, maar we zijn na een half uur vertrokken. En met ons nog meer!"
Jonker is verbaasd dat er überhaupt mensen bleven zitten. "De bas van dat feest bij de hockeyclub was echt keihard. Al vind ik het nog het ergst voor de muzikanten. Ik begrijp serieus gewoon niet dat, als je al zo lang vlakbij elkaar dingen organiseert, dit kan gebeuren."

Gratis kaartje


"In het theater liep tijdens de operavoorstelling wat Caprera-personeel rond dat hun excuses aanbood", aldus Jonker. "Maar ik mag toch hopen dat we een gratis ticket krijgen voor een andere voorstelling." (i.s.m. nieuwspartner NH Nieuws)

Meer berichten