Parksessies vol kunst, theater en muziek - Creatief en kleinschalig festival in stadspark de Haarlemmerhout
  Nieuws

(Foto: Jan Jaap van den Hurk)
(Foto: Jan Jaap van den Hurk) (rodi.nl)

HAARLEM – De Parksessies in de Haarlemmerhout worden 19, 20, 21 en 22 juli weer gehouden. Bezoekers zitten tussen de kunstwerken en theateracts van kunstenaars en theatermakers: bomen die worden aangekleed, grote en kleine tot de verbeelding sprekende installaties en verrassende theateracts zorgen voor een filmisch decor.


Het park wordt vier dagen lang door lokale kunstenaars, theatermakers en muzikanten omgetoverd tot een zomerse happening waar Haarlemmers samen op picknickkleedjes bijeenkomen om zich te laten verrassen en te laten inspireren. Dankzij de inzet van een grote groep vrijwilligers floreert kunst, muziek en theater, in samenwerking met de belangrijkste Haarlemse culturele instellingen.
De eerste editie werd zeven jaar geleden gehouden. De zomers waren stil in Haarlem. Culturele instellingen zijn dicht. En ook in het park gebeurt niets. Daar moet iets gebeuren, dacht ParkLab. Het festival is in de loop der jaren gegroeid tot een echt Haarlems festival. Bij goed weer komen er ruim 5.000 mensen per dag op af.
Het festival verbindt kunst met het alledaagse en biedt de culturele instellingen de mogelijkheid een breder en vooral jonger publiek aan te spreken. Parksessies is in zeven jaar gegroeid tot een nieuwe Haarlemse sociaal-culturele traditie met 20.000 bezoekers. Parksessies wil dat de gemiddelde mens meer in aanraking komt met kunsten. En ook wil Parksessies de culturele instellingen in Haarlem naar de openbare ruimte halen en daarmee uit de elitaire sfeer.
De Parksessies zijn vrij toegankelijk. Er wordt gevraagd om een vrijwillige donatie. Kijk voor het hele programma en meer informatie op www.parksessies.nl.

Meer berichten