Eerste lichting Business Studies Inholland Haarlem afgestudeerd

  Nieuws
Diplomering Business Studies Haarlem afstudeerrichting Logistiek. (Foto: aangeleverd)
Diplomering Business Studies Haarlem afstudeerrichting Logistiek. (Foto: aangeleverd) (rodi.nl)

HAARLEM - Vier jaar geleden startte Hogeschool Inholland de opleiding Business Studies. De eerste 65 afgestudeerden van Inholland Haarlem hebben inmiddels hun diploma in ontvangst genomen. “Elke diploma-uitreiking is bijzonder maar deze heeft een speciaal randje. Voor ons is het de bevestiging dat de nieuwe opzet, waarbij studenten zich specialiseren vanuit een brede basis, een schot in de roos is”, aldus Patty van Asselt, opleidingsmanager Business Studies van Hogeschool Inholland Haarlem.

De eerste twee jaar zijn generalistisch van opzet. “Het voordeel is tweeledig. Ten eerste doen de studenten kennis en vaardigheden op in meerdere vakgebieden waardoor ze weten wat er binnen een onderneming allemaal speelt. Zo overzien ze het geheel en begrijpen ze beter hoe verschillende aspecten met elkaar samenhangen. Vanuit deze bigger picture gaan ze op zoek naar creatieve oplossingen, kruisverbanden en nieuwe mogelijkheden. En ten tweede, omdat ze in de eerste twee jaar met alle aspecten te maken krijgen, weten ze ook beter waar hun persoonlijke interesse ligt. Dat maakt de keuze voor een van de zes afstudeerrichtingen een bewuste keuze", aldus Van Asselt. De afstudeerrichtingen zijn: Ondernemen, Marketing, Management & Beleid, Human Resource Management, Banking & Insurance en Logistiek.

Bankwezen

Koen Mol (22) is afgestudeerd in de richting Management & Beleid. “Ik dacht eerst dat ik voor Bedrijfseconomie zou gaan, maar kwam er gaandeweg achter dat het bankwezen beter bij mij past. Dus de keuze voor een brede opleiding met in een latere fase specialisatie is mij goed bevallen!” Ook Sanne Scheffers (20) en vond het vier jaar geleden best lastig om een studie te kiezen: “Ik wilde iets economisch doen, zo breed mogelijk omdat ik het gewoon nog niet precies wist. Ik kwam erachter dat ik zowel ondernemen als marketing erg leuk vond. Het werd uiteindelijk marketing: je kunt lekker creatief denken, daar hou ik van. Nu ga ik een half jaar werken bij een hotel bij Schiphol, waar ik mijn afstudeeropdracht heb gedaan. Over een jaar wil ik verder gaan studeren: ofwel een master, ofwel een nieuwe bachelor.”

Meer berichten