Gratis jazzconcerten in Pletterij

  Nieuws
Het logo van de Pletterij. (foto aangeleverd)
Het logo van de Pletterij. (foto aangeleverd) (rodi.nl)

HAARLEM - Dit jaar is de Pletterij voor de derde keer op rij een officieel podium van Haarlem Jazz & More. Op donderdag 16 en vrijdag 17 augustus zullen in de intieme theaterzaal van de Pletterij vier gratis concerten worden gegeven, die de faam van de Pletterij op het gebied van jazz bevestigen. De slogan is dan ook: Pletterij , het enige echte Jazzpodium tijden H'lem Jazz & More 2018.
De aftrap van Haarlem Jazz & More in de Pletterij is op donderdag 16 augustus om 20.00 uur en wordt gedaan door Ernst Glerum met zijn Glerum Omnibus. Bassist Ernst Glerum is een opmerkelijke ster aan het Nederlandse improvisatiefirmament. Hij is onder andere lid van het ICP, eerder dit jaar ook in de Pletterij.
In deze recente versie van Glerum Omnibus speelt Glerum samen met twee jonge, zeer getalenteerde muzikanten, Timothy Banchet (Reinier Baas, Benjamin Herman, Jesse van Ruller, Maarten Hogenhuis) op piano en Jamie Peet (Trio Dominic Marshall, Lars Dietrich, Jasper van het Hoff) op drums.
Het tweede concert op 16 augustus (om 22.00 uur) in de Pletterij is van The Preacher Men. The Preacher Men is hét Hammond trio bestaande uit Efraïm Trujillo op saxofoons, Rob Mostert op het indrukwekkende hammond B3 organ en Chris Strik op drums. Het eerste concert op 17 augustus (om 20.00 uur) in de Pletterij is van PLOTS. Plots bestaat uit Ziv Taubenfeld, basklarinet, Wim Janssen, drums en Frank van Bommel, piano.
De concertserie in de Pletterij wordt op 17 augustus om 22.00 uur afgesloten door Tommy Moustache. Tommy Moustache is een zeer getalenteerde Rotterdamse jonge band die eerder bij de Pletterij heeft opgetreden in januari 2018. Meer info van de vier bands op www.pletterij.nl. Alle concerten zijn gratis, reserveren is niet mogelijk. De Pletterij is gevestigd aan de Lange Herenvest 122, 2011 BX Haarlem.

Meer berichten