Nederlaag met perspectief - Kon. HFC verliest nipt tegen Jong Ajax (2-3)

Kon. HFC hield zich zaterdag in eigen huis aardig staande tegen Jong Ajax. De Haarlemmers verloren uiteindelijk met 2-3. (foto website NH Nieuws) rodi.nl

HAARLEM - Koninklijke HFC heeft het Jong Ajax afgelopen zaterdagmiddag niet makkelijk gemaakt. Aan de Spanjaardslaan in Haarlem verloor de tweede divisionist uiteindelijk wel met 2-3 van de Amsterdammers die in de Keuken Kampioen divisie (eerste divisie) uitkomen.
Een nederlaag weliswaar maar het biedt voor de nieuwe trainer van 'de Koninklijke' Gertjan Tamerus wel perspectief. Want de Haarlemmers speelden geen onverdienstelijke partij tegen de jonge Amsterdammers. Na een kwartier spelen opende Jong Ajax de score via Victor Jensen, maar vlak voor rust stuurde jongeling Teun Versteeg de snelle Robin Eindhoven weg die Ajax-keeper Kotarski omspeelde en de gelijkmaker scoorde.

Tweede helft

De ploeg van de nieuwe trainer Gertjan Tamerus claimde een penalty toen Franklin Lewis werd gehaakt, maar scheidsrechter Bossen zag er geen strafschop in. Een minuut later zette Victor Jensen Ajax weer op voorsprong met zijn tweede van de middag.
Na een uur spelen kwam Kon. HFC opnieuw op gelijke hoogte. Een fout in de Amsterdamse verdediging werd genadeloos afgestraft met de 2-2. Lang konden de Haarlemmers niet genieten van die gelijke stand, want in de 63e minuut schoot Sebastian Pasquali Jong Ajax met een afstandsschot naar 2-3, wat ook de eindstand was.
Startende elf Kon. HFC: Morgan, Driever, van Son, Glim, Weistra, Dekkers, van der Slot, Eindhoven, Versteeg, Koks, Boer
Startende elf Jong Ajax: Kotarski; Bakboord, Solomons, Botman, Bakker; Pasquali, Jensen, Sinkgraven; Pereira, Bijleveld, Johnsen