Kinder-vakantie-evenement van de bovenste plank - Stuif-Stuif duurt van maandag 20 t/m vrijdag 31 augustus

  Nieuws
De Stuif-Stuif blijft Haarlems grootste en meest veelzijdige kinder-vakantie-evenement. (foto Facebook Stuif-Stuif)
De Stuif-Stuif blijft Haarlems grootste en meest veelzijdige kinder-vakantie-evenement. (foto Facebook Stuif-Stuif) (rodi.nl)

HAARLEM - Het wordt ook wel Haarlems grootste en meest veelzijdige kinder-vakantie-evenement genoemd: de Stuif-Stuif. Het spektakel, bedoeld voor kinderen van 4 tot en met 12 jaar, vindt weer in de laatste twee weken van de zomervakantie plaats, van maandag 20 tot en met vrijdag 31 augustus. Locatie is Wijkcentrum De Ringvaart aan de Floris van Adrichemlaan 98 in Haarlem.

De Stuif-Stuif bestaat al sinds 1962 en is niet meer weg te denken tijdens de zomervakantie.De Stuif-Stuif draait volledig op vrijwilligers. Op de Stuif-Stuif kun je de hele dag sporten, spelen en knutselen. Bovendien krijg je een glas limonade en ook het broodje bakken kun je met dit kaartje al doen. Ouders/begeleiders krijgen met dit kaartje bij de kantine een kop koffie of thee.
‘’Door de jaren heen zijn we uiteraard met onze tijd mee gegaan, maar de kracht van de Stuif-Stuif zit ‘m in de eenvoud’’, vertelt Claudia Jordan, algemeen coördinator van de Stuif-Stuif. ‘’We hebben de Stuif-Stuif simpel gezegd opgedeeld in een aantal afdelingen en iedere afdeling heeft een eigen coördinator die ieder jaar voor een verrassend programma zorgt. De coördinatoren bij elkaar noemen we de werkgroep en zij zijn aanspreekpunt voor onze bezoekers en vrijwilligers.’’
Sinds vorig jaar is men weer begonnen met de Stuif-stuif in een leuk thema te hullen voor de bezoekers. Zo zat men vorig jaar met z’n allen op een onbewoond eiland. Claudia: ‘’Dit jaar slaan we een hele andere weg in en gaan we terug in de tijd. Richting de tijd dat de televisie pas een paar jaar in ons land was en rond de tijd dat onze eerste Stuif-Stuif was. We zullen onze Stuif-stuif omtoveren tot een waar dorpje in dit mooie tijdperk en zullen jullie allemaal welkom heten in het mooie Stuifschendael. Een dorp waar je alles vind wat je nodig hebt. Van bakkerij tot lompenboer en van atelier tot televisiestudio. Elke dag mogen de bezoekers al hun creativiteit laten zien en wie weet komen ze dan zelfs ook in het nieuws terecht.’’
De Stuif-Stuif is gedurende genoemde data op werkdagen van 10.00 tot 16.00 uur geopend. Een basiskaartje kost € 3,-. Daarvoor krijg je toegang tot de Stuif-Stuif. Voor € 5,- extra kun je funmunten kopen. Met de funmunt kun je iets extra’s krijgen. Meer info: www.stuifstuif.nl.

Meer berichten