Haarlemmer opgepakt vanwege overvallen

  Nieuws
(foto NH Nieuws)
(foto NH Nieuws) (rodi.nl)

HAARLEM - De politie heeft eind vorige week een 19-jarige Haarlemmer aangehouden op verdenking van een overval op een juwelier in de Lepelstraat in Centrum en een overval op een tabakszaak aan de Menton Passage in Winkelcentrum Schalkwijk.
De eerste overval vond vorige week woensdagochtend rond 10.00 uur plaats. Nadat de overvaller de winkel had betreden, eiste hij sieraden. Toen de aanwezige medewerkster niet bereid bleek zijn eis in te willigen, ontstond er een handgemeen. De medewerkster raakte daarbij licht gewond.
Uiteindelijk verliet de overvaller met een handvol sieraden de winkel en sloeg lopend op de vlucht. Ondanks een zoekslag in de omgeving en een oproep via Burgernet werd de verdachte niet meer aangetroffen.
Een dag later volgde een tweede overval, ditmaal in een tabakszaak aan de Menton Passage in Winkelcentrum Schalkwijk. De overvaller bedreigde de aanwezige medewerker met een mes en deelde enkele klappen uit. Ondanks de dreigementen en het gebruikte geweld, beet de medewerker zo fel van zich af dat de overvaller zonder buit het hazenpad koos.
Ook ditmaal kamde de politie direct de omgeving uit, op zoek naar de verdachte. Tijdens die zoekslag zagen agenten een man lopen die voldeed aan het signalement van de man die de juwelier een dag eerder had overvallen. Toen de man de politie zag naderen, zette hij het op een lopen. Na een korte achtervolging werd hij alsnog aangehouden.
Nadat er een uitgebreider signalement van de overvaller in de tabakszaak aan de Menton Passage was opgevraagd, bleek dat perfect overeenkomen met het signalement van de 19-jarige Haarlemmer.
i.s.m. nieuwspartner NH Nieuws

Lees ook

Meer berichten
 

Fotoseries