Schipholweg afgesloten voor onderhoud

Nieuws

HAARLEM - Het asfalt van de Schipholweg (N205) is toe aan groot onderhoud. Vanaf maandag 27 augustus wordt de asfaltlaag tussen de Europaweg en de Amerikaweg vervangen. Tegelijk met deze werkzaamheden wordt de oversteekplaats voor fietsers en voetgangers ter hoogte van de Jetty Velustraat verbeterd.
Om de overlast te beperken is er voor gekozen om het werk aan de Schipholweg te doen in de zomervakantie. Fase 1 duurt tot en met woensdag 29 augustus. Dan wordt de Schipholweg in westelijke richting afgesloten. Verkeer de stad in wordt omgeleid. Verkeer in oostelijke richting kan in deze fase gewoon gebruik maken van de zuidelijke rijbaan, stad-uit.
Tijdens de gehele werkperiode is de oversteekplaats voor voetgangers en fietsers ter hoogte van de Jetty Velustraat volledig afgesloten. Fietsers en voetgangers worden omgeleid via de kruisingen Amerikaweg en Europaweg. Tijdens de werkzaamheden is de aansluiting met de Merovingenstraat afgesloten voor alle verkeer. Lokaal verkeer voor de Slachthuisbuurt kan gebruik maken van de Slachthuisstraat en de Zomervaart.
Donderdag 30 en vrijdag 31 augustus wordt tijdens fase 2 de Schipholweg in oostelijke richting afgesloten. Verkeer de stad uit wordt omgeleid. Verkeer in westelijke richting kan in deze fase weer gebruik maken van de vernieuwde noordelijke rijbaan, stad-in. De afrit vanaf de Schipholweg naar de ventweg ter hoogte van het Haarlem College is in deze fase afgesloten voor alle verkeer.
De Schipholweg is een van de belangrijkste toegangswegen tot de stad en de regio. Voor de kwaliteit en het comfort van deze weg wordt de deklaag vervangen. De oversteekplaats wordt verbeterd door het aanbrengen van drempels in het wegdek van de Schipholweg en een fysieke afscheiding met de busbaan. Dit najaar komen er bovendien extra verkeerslichten bij de oversteek, zowel boven als naast de weg en in de berm ter hoogte van de oversteek. Deze maatregelen komen er in nauw overleg met onder andere de wijkraden, de Fietsersbond, de politie en het Haarlem College.