Schalkwijk aan Zee gaat voor knus en intiem - Familiefestival met muziek, cultuur, workshops en theater

  Nieuws
Schalkwijk aan Zee 2017. (Foto: Jan Bos)
Schalkwijk aan Zee 2017. (Foto: Jan Bos) (rodi.nl)

DOOR SUSAN HOOGEBOOM
HAARLEM – Het is voor veel mensen uit Schalkwijk inmiddels een traditie geworden. Aan het eind van de zomervakantie komen ze bij elkaar voor het festival Schalkwijk aan Zee. De zevende editie wordt zondag 2 september van 12.00 tot 18.00 uur gehouden bij recreatiepark De Molenplas. Bezoekers komen bij elkaar om te genieten van kunst, cultuur, theater, dans en muziek.
Het festival wordt om 13.00 uur officieel geopend door wethouder Marie-Thérèsa Meijs. Hoewel het festival al voor de zevende keer wordt gehouden, wordt het dit jaar voor de tweede keer georganiseerd door SCAS (Stichting Culturele Activiteiten Schalkwijk) Winston Brandon en Gerard Zwier zijn aangetreden als organisatoren van het festival. “Vorig jaar – ons eerste jaar – verliep heel goed, dus we gaan deze editie met veel vertrouwen in”, geeft Frank Hilterman van SCAS aan. “Het grootste verschil met de voorgaande edities is, is dat wij gefocust zijn op Haarlem.”

Knusser

De opstelling had de organisatie vorig jaar al omgegooid. Maar, dit jaar is het nóg intiemer en knusser geworden. Gezelliger, vindt organisator Gerard Zwier. “Ook het food-gedeelte is dit jaar uitgebreid. Toen wij de organisatie in handen kregen, besloten we het grondig aan te pakken. De reactie waren vorig jaar erg leuk.” De markt in het midden van het festivalterrein is traditioneel een populaire plek. “We laten de verenigingen en ondernemers op deze markt helemaal vrij. Het nieuwe volleybalveld bij De Molenplas wordt tijdens het festival officieel geopend”, aldus Zwier.
Programma

Bezoekers kunnen een gevarieerd festival verwachten met creatieve workshops, optredens, lekkere hapjes en drankjes en activiteiten voor jong en oud. Kinderen kunnen onder andere terecht in de feesttent voor kids. Daarnaast kunnen ze varen, in de draaimolen, geschminkt worden, meespelen in een circus en zich verkleden. Ook op en rond het water is er van alles te doen. De verschillende activiteiten worden verzorgd door een aantal lokale organisaties. De jongeren van TripleThreaT verzorgen sportactiviteiten voor jongeren, Marco Polo Scouting zorgt voor vermaak op het water en de Wereld Muziekschool biedt een gevarieerd programma waarbij jongeren verschillende kennis kunnen maken met verschillende instrumenten. “Het is een aaneenschakeling van hoogtepunten”, aldus Zwier.

Kijk voor meer informatie en het hele programma op www.schalkwijkaanzee.nl of volg het festival op Facebook.

Meer berichten
 

Fotoseries