Dragqueens spelen toneelstuk - Op altaar in Doopsgezinde Kerk Haarlem

  Nieuws
Een scene uit het aangrijpend verhaal ‘Four Drags and a Funeral’. (foto Arjan Boes Photography)
Een scene uit het aangrijpend verhaal ‘Four Drags and a Funeral’. (foto Arjan Boes Photography) (rodi.nl)

HAARLEM - In het kader van de Nationale Vredesweek 2018 organiseert de Haarlemse Antonius Gemeenschap in samenwerking met de Doopgezinde Kerk Haarlem en Productiehuis De Verbinding op 20 september de voorstelling Four Drags and a Funeral. Een razendsnelle komedie van Jos Ahlers over familie, liefde, loyaliteit en bingo. Het thema is: een deel van je familie krijg je cadeau bij je geboorte, een ander deel kies je zelf. Welk deel is dan je echte familie? En mag je die vraag eigenlijk wel stellen?

Joris Obdam van de Antonius Gemeenschap wil de voorstelling graag in een kerk laten zien, om er na afloop met verschillende partijen over in discussie te gaan. De avond heeft als thema ‘Religie als Geaardheid’. De voorstelling past daar perfect in, volgens de straatpastor.
“Er zijn nog veel vlakken waar mensen elkaar beter mogen verstaan en naar elkaar toe zouden moeten groeien voor een meer vreedzame samenleving. Zowel op het gebied van religieuze als seksuele diversiteit. Het is onze hoop en ons verlangen dat deze bijzondere avond daar een steentje aan bijdraagt.” Joris Obdam van de Antonius Gemeenschap, hoopt op een levendige discussie na afloop van de feelgood komedie met een aangrijpend verhaal ‘Four Drags and a Funeral’.
“We vinden het belangrijk om dit stuk vaker te spelen en te laten zien dat het leven niet altijd als vanzelfsprekend is. Wie je bent en waar je bent geboren, dwingt je vaak tot pijnlijke keuzes. Het publiek daar hartelijk om laten lachen en nadenken is ons doel. De voorstelling is er dan ook een met een lach en een traan” aldus toneelschrijver Jos Ahlers.
De vier dragqueens worden gespeeld door Joey Ploch, Wim Kok, Alexander van der Doorn en Hans Goes. De moederrol wordt vervuld door Bianca Nunnink. Het stuk is geregisseerd door Jos Ahlers.
Four Drags and a Funeral op 20 september om 20.00 uur in Doopsgezinde Kerk, Frankestraat 24, Haarlem. Voor tickets: www.fourdragsandafuneral.nl', zie ook: www.antonius-gemeenschap.nl.

Meer berichten