Zwemclinic Marcel Schouten voor deelnemers Swim to Fight Cancer

  Nieuws
Victoire (8) Marcel Fauve (7) en Alexander (10) met de Haarlemse lange afstandzwemmer Marcel Schouten. (Foto: Pressrecord)
Victoire (8) Marcel Fauve (7) en Alexander (10) met de Haarlemse lange afstandzwemmer Marcel Schouten. (Foto: Pressrecord) (rodi.nl)


HAARLEM/HOOFDDORP - Nog een aantal dagen te gaan en dan is het zover. Een kleine achthonderd waaghalzen springt zondag 16 september het Spaarne in om geld in te zamelen voor Swim to Fight Cancer. Inschrijven is niet meer mogelijk maar doneren nog wel.

DOOR LENNA VAN DEN HAAK

Steun bijvoorbeeld Victoire, Marcel en Alexander. Zij zwemmen zondag mee in Haarlem om geld in te zamelen. Om zich voor te bereiden hebben zij afgelopen zondag meegedaan aan een openwater zwemclinic die gehouden werd in de Toolenburgerplas in Hoofddorp. Onder leiding van Haarlemmer Marcel Schouten, lange afstandzwemmer, werd geoefend op techniek maar ook hoe om te gaan met het koude water.

Tips & tricks

Marcel Schouten is openwater lange afstandzwemmer en traint voor de Olympische Spelen Tokyo 2020. Tussen al zijn trainingen door, gaf hij zondagochtend een openwater zwemclinic aan deelnemers van de tweede editie van de Swim to Fight Cancer in Haarlem. Schouten gaf twee belangrijke tips. "Het water is koud, je koelt snel af, dus zwem samen. Als je je niet lekker voelt, draai je op je rug en steek je arm omhoog. Ook moet je je oriëntatie behouden bij het openwater zwemmen. Dit is heel lastig. Pak een vast punt op de wal, want een boei beweegt heen en weer en dan zwem je zo veel meters teveel”. 

Steun ons

Bibberend staan de deelnemers na afloop op de kant. ''We hebben het wel weer gedaan,'' zeggen de kinderen na afloop. En met deze goede moed zullen ze zondag ook weer het water ingaan. ''We gaan zoveel mogelijk geld ophalen voor sneller en beter kankeronderzoek.''

Op het moment van drukken staat de teller op 364.466,65 euro. Doneren kan nog steeds via: https://Haarlem.SwimtoFightCancer.nl/doneer

Meer berichten