Centrum Schalkwijk gaat klassiek - Artem Trio geeft extra concert op 15 september

  Nieuws
Het Artem Trio. (foto aangeleverd)
Het Artem Trio. (foto aangeleverd) (rodi.nl)

HAARLEM - Winkelcentrum Schalkwijk gaat weer op klassieke tour. Op zaterdag 15 september verzorgt het Artem Trio vanaf 13.00 uur een extra concert. Locatie is het plein voor het voormalige V&D in het winkelcentrum Schalkwijk of in de Muziekplaza op hetzelfde plein. Toegang is gratis.
Het Artem Trio, bestaande uit Natalia Szmydt (viool), Violetta González Tomàs (cello) en Maria López Belarte (piano), is in 2015 ontstaan uit een ensembleonderdeel van Codarts Rotterdam. Al sinds de eerste publieke optredens onderscheidt het trio zich met hun gepassioneerde, energieke en expressieve speelstijl. De brede interesse van het Artem Trio vertaalt zich in een repertoire van de klassieke periode tot de meest eigentijdse werken.
Het trio heeft al vele prijzen gewonnen, onder andere de eerste prijs op het kamermuziekfestival van Montserrat (Spanje). Optredens hebben onder andere plaatsgevonden in Frankrijk, Spanje en Nederland. Dit jaar is ook een live uitzending geweest van het trio op Radio 4.
De agenda van de andere concerten: 21 september, klassiek met de Hoboïste Itzel Mendez Martinez aanvang 13.00 uur; 14 oktober, koffieconcert in de Ontmoetingskerk, aanvang 11.45 uur; 27 oktober, Schalkwijk on Tour met muziek uit India. In november staat 'Schalkwijk cultuurmaand' centraal, met met elke zaterdag muziek.

Meer berichten