Oncologisch zwemmen met Inloophuis

  Nieuws
In het warme zwembadwater ben je vrij, je ervaart minder beperkingen. (foto aangeleverd)
In het warme zwembadwater ben je vrij, je ervaart minder beperkingen. (foto aangeleverd) (rodi.nl)

HAARLEM - Inloophuis Kennemerland is voor iedereen die in zijn of haar leven te maken heeft (gehad) met kanker. Zwembad PreSport in Haarlem biedt vanaf 18 september in samenwerking met Inloophuis Kennemerland en fysiotherapie praktijk SanTwee iedereen die kanker heeft (gehad) de gelegenheid om in een veilige omgeving te zwemmen.
Kanker en de behandeling ervan hebben een grote impact op de lichamelijke en geestelijke gesteldheid. Vroeger werd bij ziekte en vermoeidheid vaak rust voorgeschreven. Rust heeft echter als bijwerking dat de conditie nog verder achteruitgaat. Wetenschappelijk onderzoek leert dat voor mensen die ziek zijn (geweest) het juist belangrijk is te bewegen en de conditie voorzichtig en onder begeleiding weer op te bouwen. Belangrijk zijn ook de psychische aspecten van het (samen) bewegen. Het geeft zelfvertrouwen en doet de angst voor inspanning verdwijnen.
In het warme zwembadwater (32°C) ben je vrij, je ervaart minder beperkingen en je kunt de belasting op je spieren doseren. Maar bovenal is het genieten, want bewegen is leven! Je zwemt onder deskundige begeleiding van oncologisch fysiotherapeut Angela van der Putten, verbonden aan fysiotherapie praktijk SanTwee.
Na het zwemmen is er de gelegenheid om nog even iets te drinken in het koffiecorner van het zwembad. Een vrijwilliger van het Inloophuis is hierbij aanwezig. Vanaf 18 september zwemt men we elke dinsdag van 12.00 tot 12.45 uur in het zwembad Presport / SanTwee, Sandenburg 2, 2036 PR Haarlem. De eerste (proef) les is gratis en de eigen bijdrage van een losse les is €5,00 (met strippenkaart).
Aanmelding of meer info: Per e-mail op jet@inloophuiskennemerland.nl of telefoon: 023 – 8885368. Inloophuis Kennemerland Haarlem is geopend op dinsdag en donderdag van 9.30 tot 16.30 uur.

Meer berichten