Extra investeringen binnenstad Haarlem

  Nieuws

HAARLEM - Ondernemers uit de binnenstad van Haarlem steken de komende vijf jaar ruim 2,5 miljoen in het centrum om extra bezoekers aan te trekken die voor meer omzet zorgen in de binnenstad. Per 2019 zal dit in een zogeheten bedrijveninvesteringszone (BIZ) uitgezet worden.
''Een geweldige ontwikkeling die aansluit bij de nieuwe innovatieve manier van samenwerken uit het coalitie programma Duurzaam Doen. De investeringen die ondernemers via de BIZ gaan doen in marketing, evenementen, straatverenigingen en aantrekkelijke sfeerverlichting komen bóvenop de investeringen en inspanningen van de gemeente voor een toekomstbestendige binnenstad. Door de BIZ zal de binnenstad in de toekomst nóg sterker worden. De ambitie om de beste binnenstad van Nederland te worden komt nu nog dichterbij", zegt Cora-Yfke Sikkema, wethouder Economische Zaken.
De ondernemers investeren gedurende vijf jaar jaarlijks ruim € 500.000 in de binnenstad en werken hiervoor nauw samen met de gemeente en andere stakeholders. Naast de financiële impuls, zorgt de oprichting van de BIZ ook voor meer samenwerking tussen de ondernemers.

Meer berichten